Odlični rezultati “Virtuelnog biznis inkubator centra”

Izvor: JužneVesti.com, 29.Jul.2014, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlični rezultati “Virtuelnog biznis inkubator centra”

Biznis inkubator centar počeo je sprovođenje jedinstvenog projekta virtualne inkubacije zahvaljujući kome je ukupno 17 preduzetnika romske nacionalnosti pre godinu dana započelo privatne poslove.

Ivana Stošić, direktorka Biznis inkubator centra u Vranju, jednog od 22 koliko sa manje ili više uspeha rade u Srbiji, istakla je danas na konferenciji da Romi iz  Vranja, Bujanovca, Vladičinog Hana, Surdulice >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i Vranjske Banje koji su sopstvene biznise pokrenuli uz podršku Biznis inkubator centra, posluju već godinu dana.

- Ovih 17 preduzetnika uposlilo je ukupno 38 lica, uglavnom članova njihovih porodica, i njihov opstanak na tržištu je najbolje merilo uspeha u situaciji kada statistika u Srbiji beleži da se 70 odsto preduzeća zatvori u prvoj godini rada - rekla je Stošićeva.

Ukupna vrednost projekta je oko 100.000 evra, a pored virtuelnog inkubatora, BIC je pokrenuo i projekat koji se odnosi na podršku ženskom preduzetništvu, zahvaljujući kome je 9 preduzetnica dobilo  opremu za pokretanje posla.

Na konferenciji je rečeno da je od 2009. godine, kada je Biznis inkubator centar počeo sa radom, na 2.500 kvadrata u rekonstruisanom nekadašnjem magacinu  Jumka, pomogao da se osnuje više od 20 preduzeća koja zapošljavaju oko 80 ljudi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.