Nedaćama i novim problemima nikad kraja

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedaćama i novim problemima nikad kraja

Dve siromašne porodice iz Vranja, Radmile Drljače i Jasmine Milošević, nedavno su prijatno iznenadili poklon-paketi dobrotvorke iz Ciriha, Ksenije Naumović. U torbama i paketu koji je ova plemenita čitateljka "Vesti" poslala, bilo je odeće, malo hrane, ali i jedan rasklopljen metalan orman. To je bila i prilika da se reporteri "Vesti" još jednom susretnu sa njima i saznaju kako su. Nažalost, težak život samohrane majke Radmile Drljače iz Vranja (41) i njene dece Dražena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << (22), Klaudije (13), Dijane (10) i Nemanje (7) nastavlja da im nanosi boli. Skoro svakodnevno se suočava sa pitanjem svoje dece: "Mama, kako da preživimo"?

Da jedna nevolja stiže drugu, govori i činjenica da Radmila, koja porodicu izdržava nadničeći po kućama sa sinom Draženom, ima velikih problema sa zdravljem kao posledicu dugogodišnjeg trpljenja nasilja od strane svog bivšeg supruga.

- Svašta sam preživela, jedva ostala živa u bolnici bez ijednog zuba u glavi. Zahvaljujući pomoći dobrotvora iz Švajcarske, namestila sam zubnu protezu u privatnoj ordinaciji u Bujanovcu.Jedan problem sam rešila, a već se pojavio drugi, pa sada imam veliki problem sa vidom. Nosim sočiva od -15 na oba oka. Zakazana mi je i operacija u privatnoj niškoj bolnici, kako se stanje ne bi pogoršalo. To košta 500 evra, a ja nemam toliko para. Očajna sam. Nešto sam sakupila od donacija koje su nam dobri ljudi već slali, ali još dosta mi treba. Bojim se oslepeću. Ko će onda ovu jadnu dečicu da gleda - kaže Radmila očiju punih suza.

Ubogoj porodici Jasmine Milošević (34) i Zdravča Petrova (37) sa četvoro maloletne dece: Anđelom (17), Marijom (11), Stefanom (9) i Lazarom (7), iz vranjskog naselja Raška, zahvaljujući donacijama čitalaca "Vesti", olakšane su svakodnevne životne teškoće sa kojima se susreću.

- Hvala dobrotvorki Kseniji na paketima, svaka pomoć nam je itekako dobrodošla. Nema posla za mene i Zdravču. Radili smo po fabrikama koje su propale, muke su velike, ali mora da se živi. Deca polaze u školu, traže, ali nema se - navodi skromno majka Jasmina.

Ne zaboravlja da se zahvali dobrotvorki Kseniji na paketu sa odećom, ali ističe da im odeća više ne predstavlja preku potrebu i da joj taksi prevoz u odnošenju paketa kući, na kraju grada gde živi kao podstanar, donosi dodatne troškove.

- Mi smo zahvalni na svemu, zaista. Ali, odeća nam nije potrebna, dobili smo dovoljno. Neka dobrotvorka prosledi tamo gde je to potrebnije. Meni je sada najpotrebnija pomoć za operaciju očiju - zavapila je Radmila.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Nedaćama i novim problemima nikad kraja

Izvor: Vranje-online.com, 01.Sep.2015

Dve siromašne porodice iz Vranja, Radmile Drljače i Jasmine Milošević, nedavno su prijatno iznenadili poklon-paketi dobrotvorke iz Ciriha, Ksenije Naumović. U torbama i paketu koji je ova plemenita čitateljka “Vesti” poslala, bilo je odeće, malo hrane, ali i jedan rasklopljen metalan orman....

Nastavak na Vranje-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.