Ministar odbrane izazvao – rat

Izvor: Vranje-online.com, 06.Maj.2015, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbrane izazvao – "rat"

Poseta Bratislava Gašića Vranju i Surdulici uzburkala političke strasti na jugu Srbije. Čelnici lokalnih samouprava, iz SPS, saopštenjima ukazali na ignorisanje

NEDAVNA poseta ministra odbrane, Bratislava Gašića, jugu Srbije izazvala je oprečne reakcije: pristalice naprednjaka su oduševljene, dok su socijalisti revoltirani ignorisanjem ministra koji je posetio "Jumko" u Vranju i nekadašnju kasarnu "Vlasina" u Surdulici, najavljujući povratak vojske u ovaj deo Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vranje-online.com << Zato je, posle ministrove posete, usledio pravi mali rat saopštenjima, a "pucalo" se na relaciji Socijalistička partija Srbije - Srpska napredna stranka.

Gašić je u Vranju obraćajući se pristalicama u stranačkim prostorijama, rekao:

- Drago mi je što se situacija u Vranju stabilizovala - istakao je Gašić. - Vlada je, tokom proteklih godinu i po za ovu sredinu učinila mnogo. Svi naši ministri predani su tome da se "Jumku" i "Simpu" pomogne, a vi nemojte dozvoliti da tamo neki Zoran, ili neki drugi, sebi pripisuju zasluge za to!

Gradonačelnik Vranja, socijalista Zoran Antić, ne krije revolt zbog ponašanja ministra koji - već drugi put, zaredom - dolazi u Vranje ignorišući gradsko rukovodstvo...

- Što se tiče "tamo nekog Zorana", nisam se prepoznao. Jer, ja sam gradonačelnik Vranja, Zoran Antić, diplomirani politikolog za međunarodne odnose... Rukovodstvo lokalne samouprave uopšte nije bilo obavešteno o dolasku ministra, već smo za to saznali iz medija. Gašić i ranije nije nalazio za shodno da se javi, čak ni kada je ovde uručivao ključeve stanova za pripadnike vojske, iako je i grad investirao ogromna sredstva - podseća Antić.

Posle grada pod Pržarom, Bratislav Gašić je boravio i u Surdulici, gde je - u društvu pripadnika vojske i svojih stranačkih kolega - posetio kasarnu...

- Rukovodstvo opštine pruža punu podršku inicijativi Ministarstva odbrane da se obnovi rad ovdašnje kasarne, pa smo lane doneli i odluku da se četiri hektara zemljišta opredeli za Radarski centar na Vlasini. Uprkos velikim naporima i neskrivenoj želji lokalne samouprave da podrži i pomogne povratak pripadnika vojske u Surdulicu, ministar Bratislav Gašić nije se udostojio da o svojoj poseti obavesti opštinsko rukovodstvo - navodi se, između ostalog, u saopštenju koje je potpisala predsednica opštine, dr Aleksandra Popović.

Ubrzo su se oglasili i surdulički naprednjaci - procenivši da je u pitanju "novi i ciljani napad iz vrha tabora poslanika socijalista, Novice Tončeva, na ministra odbrane Bratislava Gašića, koji je u Surdulicu doneo fenomenalne vesti o povratku vojske Srbije u kasarnu Vlasina"!

Izvor: Večernje Novosti
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vranje-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vranje-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vranje-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.