Meštani sela Tibužde kod Vranja bez kanalizacije

Izvor: RTS, 17.Avg.2017, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani sela Tibužde kod Vranja bez kanalizacije

Meštani sela Tibužde kod Vranja imaju problem sa kanalizacionom mrežom. Projekat izgradnje pokrenut je pre deset godina, ali deo sela još uvek nema kanalizaciju, iako su, kažu meštani, izmirili dugovanja. Izgradnju mreže započelo je Javno-komunalno preduzeće "Vodovod", a radove su nastavile druge firme.
Kanalizaciona mreža u selu Tibužde gradi se više godina. Završeno je 11 od ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 19 kilometara. Radovi su više puta prekidani i menjali su se izvođači. Deo sela još čeka kanalizaciju.

"Ovde ljudi su ovisni od bušotine, od bunari za vodu, a takoreći svaka kuća ima septičke jame, to sve ide u zemlju", kaže Svetislav Stojanović iz Tibužda.
"Menjali su neke trase, rekli su nam da se strpimo, a deset godina je prošlo", kaže Goran Veličković, iz Tibužda.
"Mi smo prigradsko selo, počeli smo da plaćamo seosku kanalizaciju 2006. godine, učešće u projektu smo platili 50, 60 evra", kaže Mirjana Pavlović iz Tibužda.
Pored Tibužda, kanalizaciona mreža prolazi i kroz selo Zlatokop. Vrednost projekta je 66 miliona dinara. Radovi su prekinuti, novom izvođaču nije isplaćen novac.
"Napravili plan da se preko republičkih organa jedan deo sredstava obezbedi, što je učinjeno. Slali smo kopiju glavnog projekta Vladi Republike Srbije, to je u vezi sa delom kanalizacione mreže za Zlatokop. Kroz rebalans gradskog budžeta za nekoliko nedelja da se uključi u taj komunalni program i mesna zajednica Tibužde", kaže Saša Ivanov, predsednik režijskog odbora Mesne zajednice Tibužde.
Vranjsko prigradsko naselje Palestina ima kanalizaciju, ali se često zapušava. U preduzeću "Vodovod" kažu da nije rađena kompletno po projektu.
"Najviše problema imamo uveče, i noću kad spavamo, taj smrad ne može da se istrpi", kaže Slađana Pavlović, naselje Palesina.
"Iz Vodovod je bio kamion, ali nisu mogli, kažu da to nije njihova dužnost", kaže Slobodan Stefanović, naselje Palestina.
"Mi smo radili projekat, a izvođač je otišao, nije iz Vranja, i nema nikakvu obavezu održavanja. Sve to pada na teret građanima, a mi im ponekad izlazimo u susret", kaže Božidar Đorđević, tehnički direktor JP "Vodovod".
U mesnoj zajednici Tibužde očekuju da se problem sa kanalizacionom mrežom reši do kraja ove godine.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.