Maja Ristić na čelu Doma učenika

Izvor: Vranje-online.com, 21.Apr.2015, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Ristić na čelu Doma učenika

Direktor Doma za učenike u Vranju Ljubiša Anđušević (SPS) razrešen je te dužnosti, a na njegovo mesto imenovana je naprednjakinja Maja Ristić.

Do ove smene došlo je bez konkursa, a Ristićeva je imenovana za vršioca dužnosti direktora u narednih šest meseci.

Ona je profesor srpskog jezika i književnosti, a bila je i gradska većnica za obrazovanje, kulturu i informisanje dok SNS nije istupio iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Vranje-online.com << lokalne vlasti.

– Informacija je tačna, dakle stvar je rešena. Potvrđeno je iz Ministarstva prosvete da ću u narednih šest meseci ja biti vršilac dužnosti direktora Doma za učenike u Vranju.

Ne bih da spekulišem datumima stupanja na dužnost, ali je izvesno da ću voditi tu ustanovu u narednom periodu – kaže Ristićeva.

Ona je sada zaposlena kao nastavnica u osnovnoj školi, a za direktorku Doma za učenike predložio je prosvetni savet  Povereništva SNS u Vranju.

Dosadašnji direktor Doma Ljubiša Anđušević kaže da je OK Radio doprineo njegovom razrešenju.

– Zašto me pitate da li sam očekivao ovako nešto, kada je to bilo izvesno posle pisanja o mojim uslovima za penziju? U utorak je odluka izašla u Službenom glasniku, tako da je stvar definitivna.

Meni je posle šest godina istekao mandat i do penzije po radnom stažu ostale su mi dve godine. Ako ne budem raspoređen na neko radno mesto u Domu, odlazim u starosnu penziju.

Ničeg lošeg ne vidim u tome i daj Bože da svi i polovinu odrade od onoga koliko sam ja radio za 38 godina – kaže Anđušević.

Inače, on  je pre direktorovanja u Domu za učenike bio dugogodišnji direktor Sportske hale u Vranju.

Izvor: OK Radio

Nastavak na Vranje-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vranje-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vranje-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.