Maj, mesec muzike u Vranju

Izvor: RTS, 12.Maj.2017, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maj, mesec muzike u Vranju

U Vranju se tokom maja tradicionalno održava manifestacija "Maj, mesec muzike". U Galeriji Narodnog muzeja nastupili su najuspešniji učenici muzičke škole "Stevan Mokranjac", koja je organizator manifestacije.
Truba i klasična muzika. Desetogodišnji Dobrivoje Mamutović svirao je Šolokovu Šalu i Rahmanjinovu Burlaku. Za klavirom profesorka Biljana Stošić.

Dobrivoje je talenat nasledio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od oca, Ekrema Mamutovića, majstora trube, talenat brusi u Muzičkoj školi.
"Dobro, nije teško, dobro i brzo učimo. Od tate i profesora sam najviše naučio", kaže Dobrivoje Mamutović, truba.
Među najboljima su na trubi, klaviru, flauti, u solo pevanju. Učenici Muzičke škole na republičkim, regionalnim, opštinskim takmičenjima osvajaju prva mesta.
"U Negotinu sam na opštinskom takmičenju osvojio drugo mesto, a u Beogradu na republičkom sam dobio pohvalu. Veoma sam zadovoljan time", kaže Vidan Dimitrijević, klarinet.
"Zadovoljna sam svojim radom i uspesima, osvojila sam prvo mesto na republičkom takmičenju u Beogradu i mislim da sam se sada pronašla. Klavir je oduvek bio moja ljubav, ali solo pevanje je još veća ljubav", kaže Mila Nikolić, solo pevanje.
Koncerti najuspešnijih učenika Muzičke škole tradicija su u okviru manifestacije "Maj, mesec muzike". Ove godine, publika će moći da pogleda i operu "Čarobna frula", prilagođenu deci, opere i teatra Madlenijanum. Do kraja maja, održaće se i veče romantične solo pesme, duhovne, kamerne muzike.
"Ovo je prilika da naši srednjoškolci nastupaju sa kamernim orkestrom, pošto mi to nemamo i nismo nikad imali ovde. Nadam se da će to prerasti u tradiciju", kaže Dragana Mladenović, direktor Muzičke škole "Stevan Mokranjac" u Vranju.
Na četiri mesta se održava manifestacija, u Galeriji Narodnog muzeja, sali Doma Vojske, Eparhiji vranjskoj i u sali Muzičke škole. Pokrovitelji su grad Vranje i Ministarstvo kulture i informisanja.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.