Ko čisti divlje deponije?

Izvor: Vranje-online.com, 03.Maj.2015, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko čisti divlje deponije?

U naselju Sobina u Vranju stvorena je divlja deponija koja je iz dana u dan sve veća, jer očigledno neko ne radi posao za koji je plaćen.

Čitalac portala OK Radija poslao je fotografije iz Sobine, na kojima se vidi gomila plastičnog šuta, ali i drugog smeća. Kako je opisao u propratnom pismu, reč je o delu naselja pored kanala i potoka.

– Evo kako se žitelji dela Sobine rešavaju plastičnog i otpada drugog porekla. Dolina, deo pored kanala, potoka ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vranje-online.com << šta već je zatrpan smećem i pravo je ruglo.

Put koji vodi od ulice Blagoja Parovića na putu ka Sobini, na određenoj udaljenosti je prolaz do livade sa koje se jasno vidi kako se otpad gomila i očcigledno postaje još jedna divlja deponija – napisao je naš čitalac.

Direktor komunalnog preduzeća „Komrad“ Dejan Ilić (SPS) kaže da zna za tu deponiju, ali da ona neće biti sanirana, jer nema para.

– Znam za tu divlju deponiju, ali čekamo sredstva iz Fonda za zaštitu životne sredine. „Komradu“ su odobrena dva do tri miliona za čišćenje divljih deponija, ali taj novac još uvek nije uplaćen.

Dok ne stignu ta sredstva ne možemo ništa. Ta divlja deponija u Sobini je jedna od ćetiri na teritoriji grada koja će biti očišćena kada novac stigne iz Fonda – kaže Ilić.

On navodi da na teritoriji Vranja i Vranjske Banje ima ukupno devet divljih deponija.

Kako je rekao, za saniranje tih deponija biće potrebno oko dva miliona dinara. Posao ne bi trebalo da traje duže od dva dana.

Izvor: OK Radio
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Vranje-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vranje-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vranje-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.