Izvor: CrnaHronika.rs, 13.Okt.2013, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamion se survao u provaliju kod Vranja

Tri rudara poginula, 12 povređeno kada se kamion koji ih je prevozio survao u provaliju kod Vranja. Najverovatniji uzrok nesreće kvar na vozilu ili neprilagođena vožnja.
U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Vranja, koja se dogodila na lokalnom putu Kriva Feja-Bosilegrad, tri rudara su poginula, a 12 je povređeno, javlja dopisnik RTS-a.
Snimci sa mesta nesreće
U Zdravstvenom centru u Vranju zbrinuto je 12 povređenih radnika, koji nisu životno ugroženi, rekao je načelnik Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Ljubiša Stojiljković.
Skoro svi radnici imaju povrede glave, kao i prelome rebara, skočnog zgloba, potkolenice, ruke, naveo je Stojiljković i dodao da se njihovo zdravstveno stanje još uvek ispituje, ali da nisu životno ugroženi.
Prema njegovim rečima, jedan od povređenih, sa povredom vratnog pršljena, prevezen je na Neurohirurgiju u Nišu.
Najverovatniji uzrok nesreće je kvar na vozilu ili neprilagođena vožnja, kaže Stojiljković.
Povređeni radnici su do Vranja prevezeni vozilima Hitne pomoći i privatnim kolima, dok je dvojicu radnika sa najtežim povredama prevezao sanitet rudnika.
Nesreća se dogodila na ulazu u selo Kriva Feja jutros je u 7.20 časova, kada se kamion koji je prevozio radnike rudnika “Grot” survao u provaliju, rečeno je RTS-u u policiji u Vranju.
U kamionu, koji je preuređen kao autobus za prevoženje rudara, u trenutku nesreće nalazilo 15 do 20 rudara koji su se vraćali posle noćne smene.
Rukovodilac sektora bezbednosti i zdravlja u rudniku “Grot” Marija Denković rekla je da su na licu mesta bile sve službe rudnika ‘Grot’ i da su se sanitetsko vozilo i terenska vozila rudnika uključila u pružanje pomoći.
“Iz Vranja je stiglo jedno sanitetsko vozilo, tako da su svi povređeni odmah prebačeni u Vranje”, rekla je Denković.
Kriva Feja, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi rudnik olova i cinka “Grot”, nalazi se na oko 40 kilometara od Vranja.
Uviđaj je u toku.
Izvor: rts
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trojica rudara stradala u saobraćajnoj nesreći

Izvor: juGmedia, 13.Okt.2013

BOSILGRAD/VRANJE – Policija u Vranju, saopštila je danas da su u  saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko 06,00 časova na nekategorisanom zemljanom putu, u selu Mosulj, opština Bosilegrad,život su izgubili D.M. (35), Č.S. (54) iz okoline Trgovišta i N.V. (49) iz Novog Brda, a dvanaest...

Nastavak na juGmedia...

Povređeni rudari dobro

Izvor: OkRadio.rs, 14.Okt.2013, 11:42

Rudari povređeni u teškoj saobraćajnoj nesreći u nedelju kod Kriv Feje smešteni su na odeljenju Hirurgije u Bolnici u Vranju i u dobrom su zdravstvenom stanju. Prilikom nesreće  tri udara su poginula, a tim povodom telegrame saučešća porodicama nastradalih uputlo je rukovodstvo grada. Povređene...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.