Još jedan Vranjanac na krovu Evrope

Izvor: juGmedia, 29.Jun.2017, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan Vranjanac na krovu Evrope

Đorđe Đorđević, član Planinarskog kluba „Železničar 2006“ iz Vranja,  popeo se na najviši vrh Evrope Elbrus , na visini od 5.642 metara nadmorske visine.

Ekspediciju planinara iz Srbije vodio je Zoran Pavlović, donedavno član vranjskog kluba

Iako tehnički gledano ovaj uspon ne izuskuje ogroman napor, Elbrus je jedna od najsmrtonosnijih svetskih planina.Đorđević je svoj uspeh do najvišeg vrha Evrope postigao nakon  dve aklimatizacije na >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << 3500 metara i 5050 metara.

Elbrus je ugašeni stratovulkan na planinskom masivu Kavkaz, čiji zapadni vrh Zapadni Elbrus je krov Rusije i Evrope.

Pre samo godinu dana na krov Evrope popela se i tročlana vranjska ekspedicija istoimenog kluba

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Bravo, Bojane! Planinar napravio pogrešan potez i zaglavio se na 2.911 metar visine, hrabri Srbin rizikovao život i izvlačio ga satima (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jun.2017

Nepromišljeni potez ili želja za dokazivanjem, makedonskog planinara N.I. ( 26 ), koji je sam, bez znanja drugih članova grupe planinarskog društva "I love hiking" iz Skoplja, pokušao da se popne na vrh planine bogova - Olimp u Grčkoj, mogao ga je koštati života...Grupa od pedesetak planinara...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.