Ima samo 19 godina, a već restaurira „fiće“

Izvor: BanjalukaLive.com, 04.Jul.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima samo 19 godina, a već restaurira „fiće“

Danilo Petrović iz Vranja poznat je po hobiju koji nije tako čest među njegovim vršnjacima. Kupio je starog „fiću" i restaurirao sam, a želja mu je da njime putuje i do Minhena. Spojio je ljubav sa korisnim zanatom i „fići" starom više od 30 godina dao novi život. Devetnaestogodišnji Danilo Petrović dijelove je pronalazio preko interneta iz Slovenije, Makedonije, Hrvatske. Uložio je svoj rad, džeparac i zaradu od prodatih >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << dijelova. „Ishod te restauracije – evo ga, sjedim u njemu! 'Fića' je urađen veoma kvalitetno iako sam to sam radio, iako mi je to prva restauracija, znao sam kako treba da radim na njemu", ističe Danilo Petrović, prenosi RTS. Originalan je veći dio dijelova, a detalje poput instrumental table, prednje maske i oznaka ugradio je od starijih „zastava 750". Tako je kaže, auto atraktivniji, više privlači pažnju. Ljubav prema oldtajmerima naslijedo je od oca Saše koji ga je od malena sa „zastavom 101", vozio na revije starih automobila. „I na mora i šetnje po Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, prešao je cijelu Evropu. Išao sam sa njim i u Bugarsku, Tursku, Italiju, Grčku, ima priču", kaže Saša Petrović. Danilo sklapa automobile nekoliko godina, a vozačku dozvolu ima 4 mjeseca. Svojim „Fićkom" često vozi mladence ili vršnjake na maturske večeri, proslave. „Što se djevojaka tiče obožavaju da se voze sa mnom. Drugari voze novije automobile, a ja vozim 'fiću' starog 30 godina, ali ja sam im veća konkurencija nego bilo ko." Danilo planira da „fićom" putuje po zemlji i inostransvu i posjeti Fićijadu u Minhenu. Želi da se takmiči i druži, oživi vrijeme kada je „fića" krstario putevima. (BLLIVE, Foto: Ilustracija/YAYimages, RTS/Printscreen)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

FOTO: Momak restaurira "fiće" i planira da ide na "fićijadu"

Izvor: Radio 021, 05.Jul.2015, 08:39

Danilo Petrović iz Vranja poznat je po hobiju koji nije tako čest među njegovim vršnjacima...Kupio je starog "fiću" i restaurirao sam, a želja mu je da njime putuje i do Minhena...Devetnaestogodišnji Danilo Petrović delove je pronalazio preko interneta iz Slovenije, Makedonije, Hrvatske. Uložio...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.