Grad Vranje transparentan

Izvor: juGmedia, 08.Feb.2016, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Vranje transparentan

VRANJE – Na osnovu novousvojene metodologije ocenjene su i rangirane sve jedinice lokalne samouprave u Srbiji. Grad Vranje, ne samo po pitanju izgleda i sadržaja sajta, već i drugih aspekata trensparentnosti, ima indeks 60, na skali od o do 100, i deli šesto mesto.

Kako se navodi u dopisu upućenom zamenici načelnika Gradske uprave Maji Jović ,,to je veoma dobar indeks, znatno iznad proseka svih jedinica lokalne samouprave u Srbiji“.

Tokom 2015.godine >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Transparentnost Srbija je obavila istraživanje ,,Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji“

Istraživanje je obavljeno uz finansijsku pomoć Ambasade Velike Britanije, a sprovođenje projekta su podržali Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Agencija za borbu protiv korupcije i Stalna konferencija gradova i opština. Transparentnost Srbija planira da ovo rangiranje postane redovno.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Značajno priznanje Vranju za otvorenost

Izvor: OkRadio.rs, 08.Feb.2016

Grad Vranje plasirao se na šesto mesto u konkurenciji svih lokalnih samoprava u Srbiji, a u istraživanju otvorenosti rada koje je sprovela NVO „Transparentnost Srbija“ za 2015. godinu. Ova organizacija obavila je istraživanje ,,Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji", u kome su rangirane...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.