Gimnazijalci u projektu ,„Moj glas, moje oružje“

Izvor: juGmedia, 28.Jun.2016, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gimnazijalci u projektu ,„Moj glas, moje oružje“

VRANJE – Gimnazija Bora Stanković iz Vranja, jedna je od srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske čiji su učenici učestvovali u projektu studenata Fakulteta dramskih umetnosti ,„Moj glas, moje oružje“, na osnovu koga je nastao istoimeni muzički album.

Srednjoškolci su zapisivali svoja razmišljanja o najrazličitijim temama , a od njihovih reči su, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kroz rad tekstopisaca i muzičkih saradnika, nastale pesme.

Izjave srednjoškolaca su dostavljene dramaturzima sa FDU i drugim tekstopiscima, koji su njihove reči pretočili u stihove, da bi poznati domaći muzičari na kraju komponovali i snimili pesme koje govore o nekim zaboravljenim osećanjima i istinama adolescentskog života i razmišljanja.

“Osnovna ideja bila je podsećanje na to koliko toga možemo da kažemo kroz muziku, koliko muzika utiče na nas i dokaz da i mi možemo da utičemo na nju , da se na našoj playlisti pojave pesme koje su nastale od onoga što mi osećamo i mislimo, u izvedbi onih čiju muziku inače slušamo” , kazasle su studentkinje FDU.

Prvi singl sa ovog albuma, pesmu Karta, izveli su SevdahBABY & Djixx, dok se od ostalih muzičkih izvođača mogu čuti Nuur, Omnibusi, Kendi, Frka i Iskaz.

Projekat je realizavala grupa studentkinja prve godine Menadžmenta i produkcije pozorišta, radija i kulture, u okviru predmeta Menadžment u kulturi

Svih 6 pesama moguće je preuzeti besplatno na fejsbuku, jutjubu i saundklaudu.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Vranjski gimnazijalci deo projekta “Moj glas – moje oružje”

Izvor: JužneVesti.com, 28.Jun.2016

Gimnazija “Bora Stanković" jedna je od škola iz Srbije i Republike Srpske koja je učestvovala u istraživanju Fakulteta dramskih umetnosti o različitim temama na osnovu kojeg je nastao muzički album “Moj glas – moje oružje” sa 6 pesama...Bivša učenica Gimnazije, a sada studentkinja Fakulteta...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.