Fantomske službe vrebaju naivne vozače na Koridoru 10

Izvor: juGmedia, 29.Jun.2016, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantomske službe vrebaju naivne vozače na Koridoru 10

Najviše ih je od Pojata do Niša i od Niša prema Pirotu do Bugarske granice

VRANJE – Auto-moto savez Srbije (AMSS) biće jedini ovlašćen da do kraja letnje sezone uklanja vozila sa Koridora 10 koja se zaustave usled nezgoda i kvarova.

Ovo rešenje bi pomoglo da se spreči pojavljivanje „fantomskih šlep službi“ na srpskim autoputevima, dogovoreno je na hitnom sastanku koji je inicirala potpredsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Vlade Zorana Mihajlović, povodom upozorenja Auto-moto saveza Nemačke (ADAC) na pojavu lažnih šlep službi u Srbiji.

Zorana Mihajlović  rekla je da će do kraja turističke sezone AMSS besplatno uklanjati sva vozila koja se pokvare ili dožive nezodu do prvog isključenja sa autoputa. Nakon toga vlasnici vozila mogu koristiti usluge bilo kog drugog, i izrazila nadu da će time biti sprečena pojava fantomskih šlep službi.

Predrag Antić iz AMSS, jedinica Vranje, smatra da je ova odluka trebala da se usvoji mnogo ranije. Antić pojašnjava da takozvane fantomske službe koriste logo, ime i boju karakterističnu za AMSS i tako varaju članove ove kuće, pružajući im usluge koje zatim višestruko naplaćuju

„. Ovde nema mnogo, ali ima sporadičnih slučajeva. Imali smo takvih gorkih iskustava da su se članovi žalili na nše usluge, a mi ih nismo ni pružali, već su to fantomske službe koje prefarbaju svoje vozilo u žutu boju, stavljaju logoe AMSS i ADAK, pa varaju članove“ pojašnjava Antić.

Ministarka Mihajlović  naglasila je i da insistira na utvrđivanju svih činjenica o oštećenim vozačima koji su imali neprijatnosti u Srbiji.

Zbog upozorenja nemačkog Auto-moto saveza resorno Ministarstvo zatražiće podatke od Saveznog ministarstva saobraćaja i digitalne infrastrukture Nemačke i od ADAC o tačnom broju i identitetu njihovih oštećenih vozača na Koridoru 10, kako bi MUP mogao da krivično goni odgovorne.

Antić napominje da svi vozači AMSS imaju licence, jasno obeležena vozila, kao i da je svaki vozač koji dolazi na intervenciju u obavezi da pokaže broj članske karte.

„ Divlje službe korisnike vode u neke divlje servise, skidaju im delove, zatim ih ucenjuju da ponovo preuzmu vozilo i time nanose štetu nama i državi Srbiji“ .

Za domaće članove AMSS nudi Super veliku i malu člansku kartu, uz ostale pogodonosti korisnicima je dostupno besplatno šlepanje, poravke na putu, spavanje po hotelima prilikom saobraćajnih nezgoda, davanje pravnih saveta za bilo koju vrstu pomoć. Iz ove kuće kažu da su njihovi korisnici zaštićeni 24 sata i u Evropi i u Rusiji.

Koridor 10 je od vitalnog interesa za Srbiju i Vladu Srbije. Prošle godine zabaležen je rast od dva miliona vozila u prolasku kroz Srbiju i učinićemo sve da putnici koji idu Koridorom 10 od Horgoša do Preševa nemaju nikakvih problema jer tako povećavamo prihode od putarina, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Milan Zdravković
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.