Dostojanstven rad, a ne glad!

Izvor: SEEcult.org, 05.Mar.2015, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dostojanstven rad, a ne glad!

Rekonstrukcija Ženski fond poziva na niz akcija u gradovima širom Srbije i bivše Jugoslavije povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, koji će biti u znaku zahteva za dostojanstven rad.

Kao i do sada, izrađena je Mapa obeležavanja 8. marta koja sadrži dešavanja koja organizuju ženske grupe u Srbiji – ovoga puta u 12 gradova (Beograd, Prijepolje, Niš, Vranje, Pirot, Tutin, Novi Sad,Vlasotince, Kruševac, Pančevo, Užice, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << Leskovac).

Pod sloganom "Dostojanstven rad, a ne glad!", ulični marš u Beogradu počeće 8. marta u 13 sati na Trgu republike.

Povodom 8. marta, pripremljena je i onlajn Mapa dešavanja u zemljama bivše Jugoslavije.

Ženske grupe smatraju 8. mart bitnim praznikom za feministički pokret, kako zbog istorije borbe za prava, slobodu i izražavanje, tako i zbog solidarnosti, umrežavanja, vidljivosti i akcije.

Akcije povodom 8. marta, kako je ističe Rekonstrukcija Ženski fond, jedan je od načina da se zabeleži i arhivira istoriju feminističkih i ženskih organizacija.

(SEEcult.org)
Pogledaj vesti o: Vranje,   Kruševac

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.