Delegacija Srbije o ekologiji u Pragu

Izvor: RTS, 28.Avg.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Srbije o ekologiji u Pragu

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak predvodi srpsku delegaciju na drugom "Sastanku lokalnih lidera" u Pragu, na kojem se govori o zaštiti životne sredine i razvoju zelenih tehnologija, kao i o ulasku kineskih kompanija na tržišta Centralne i Istočne Evrope.

U delegaciji Srbije u Pragu su predstavnici grada Vranja, Leskovca, Sremske Mitrovice i Novog Sada, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se u saopštenju Ministarstva državne uprave, prenosi Tanjug.

Na panelu posvećenom ulasku kineskih kompanija na tržišta Centralne i Istočne Evrope, prikazana je zajednička prezentacija gradova i opština Srbije.

"Prisustvo predstavnika Srbije je od posebnog značaja, s obzirom na to da se kandidovala za domaćina ministarske konferencije naredne godine", navedeno je u saopštenju.

Kineski vicepremijer Zhang Gaoli kao dobre primere rezlutata saradnje Kine sa centralnom i istočnom Evropom projekte pruge Beograd - Budimpešta, most preko Dunava u Beogradu i rekonstrukciju pruge Skoplje-Beograd.

Centralne teme sastanka su i razvoj u zapadnom delu Kine, moguća saradnja sa zemljama centralne i istočne Evrope, saradnja u oblasti obrazovanja, kulture, kulturne industrije i turističke industrije.

Kako je saopšteno, Bošnjak je posetio i Ministarstvo regionalnog razvoja Češke, čiji su eksperti posetili Srbiju nakon majskih poplava i stavili na raspolaganje svoju ekspertizu u prevenciji elementarnih nepogoda.

Istovremeno, u Pragu je organizovan i Kineski investicioni forum na kojem delegaciju privrednih društava predvodi grad Beograd.

Očekuje se više od 500 zvanica iz 15 provincija Kine kao i više od 500 zvanica iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, koje će predstaviti svoje privredne potencijale i podsticaje za ulazek kineskih kompanija na lokalna tržišta.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delegacija Srbije na Sastanku u Pragu

Izvor: Akter, 28.Avg.2014

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak predvodi srpsku delegaciju na drugom "Sastanku lokalnih lidera" u Pragu..Na sastanku se govori o zaštiti životne sredine i razvoju zelenih tehnologija, kao i o ulasku kineskih kompanija na tržišta Centralne i Istočne...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.