Debata u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2014, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Debata u Kikindi

Nakon Vranja, Zaječara, Novog Pazara i Kikinda je bila domaćin javne debate o godišnjim izveštajima Zaštitnika građana i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštiti podataka o ličnosti iz ugla lokalne zajednice.

Cilj debate je da se širem krugu organa, organizacija i pojedinaca u lokalnim zajednicama omogući da iznesu svoje stavove o ključnim nalazima godišnjih izveštaja dva nezavisna organa za zaštitu ljudskih prava.

Posebna pažnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posvećena je sagledavanju problema iz ugla lokalnih sredina, odnosno gradova i opština u kojima su organizovane debate. Nakon Kikinde, domaćin javne debate biće grad Kragujevac.

U odnosu na opštu statistiku, iz Kikinde je relativno mali broj pritužbi upućen kancelariji zaštitnika građana. Sigurno je da građani Kikinde, kao i većina građana Srbije, žive teško. Međutim, razgovori u okviru debate pokazali su da u Kikindi postoji dijalog na lokalnom nivou da se problemi i reašavaju.

Uz opasku da najveći broj postavljenih pitanja koja su upućena lokalnoj vlasti, u razumnom roku bivaju i razmotrena , zaštitnik građana je izuzetno zadovoljan upravo zbog načina na koji se u institucionalnom i društvenom miljeu u Kikindi o problemima priča.

Do sada je povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti iz Kikinde je upućeno oko 30 žalbi. To je za jednu lokalnu zajednicu dobra statistika, ali se na boljoj komunikaciji vlasti i javnosti itekako mora raditi.

S druge strane, uz malo više dobre volje možemo imati i bolju predstavu o transparentnosti i korektnosti vlasti u komunikaciji sa javnošću. Time bismo imali zadovoljnije građane i medije, a manje administriranja kod poverenika, zaključeno je i na debati u Kikindi.
Pogledaj vesti o: Vranje,   Zaječar

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.