DOČEKAO PRAVDU Penzioneru zbog duga DAJU STANOVE

Izvor: Blic, 13.Feb.2016, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOČEKAO PRAVDU Penzioneru zbog duga DAJU STANOVE

Penzioner Stanoje Simonović (74) iz Vranja dobio je sudski spor protiv Direkcija za razvoj i izgradnju zbog eksproprijacije imovine na Bunuševačkom groblju. Direkcija treba da mu uplati 18,5 miliona dinara.

Zbog izvršnog rešenja Višeg suda u Vranju kojim se nalaže isplata potraživanja Simoviću javno preduzeće je u blokadi. Ceh suđenja koje je trajalo 12 godina platiće zaposleni koji zbog blokade računa ne primaju plate.

- Vlasnik eksproprisane imovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije obeštećen 36 godina. Nastojimo da se sa Simovićem dogovorimo na obostrano zadovoljstvo. Grad i Direkcija će Simonoviću ponuditi stanove u zamenu za budžetske pare. Posle obeštećenja biće odblokiran račun preduzeća. Zbog blokade računa privremeno je zaustavljeno poslovanje - rekao je Dragan Stojković, direktor Direkcije za razvoj i izgradnju.

Sve je počela 1980, kada je od tadašnje SIZ za komunalnu delatnost i privredu SO Vranje Simonović dobio rešenje o eksproprijaciji njegove imovine na bunuševačkoj ledini zbog izgradnje još jednog groblja. U rešenju je navedeno da će visina i vrsta naknade biti naknadno utvrđeni.

- Kada sam kupio plac i 1974. izgradio kuću, pomoćne objekte i bunar, na ledini nije bilo nijednog grobnog mesta. Govorili su mi opštinski službenici da ne brinem, da budem strpljiv, da ću da dobijem nadoknatu za preuzetu imovinu. Lagali su me, strpljenje me izdalo zbog čega sam 2003. pokrenuo sudski postupak. Zbog neažurnosti vlasti najviše me mučilo što 36 godina nisam bio gazda na svom imanju. Imovinu zbog eksproprijacije nisam mogao da prodam, ništa nisam mogao da zidam, renoviram. Nudio sam da mi isplate deo novca, a za ostatak da dobijem neki stan ili lokal u gradu. Odbijali su moje ponude - kaže Stanoje Simonović Noke, bivši vozač vranjskog "Jedinstva".

Zidaće novu kuću

Penzioner živi sam u prizemlju porodične kuće. Na spratu su njegov sin, snaha i dvoje unučadi. Kada dobije pare, planira da za nekoliko meseci napusti imanje, kupi plac i izgradi drugu kuću. Umorio ga je višegodišnji proces jer je u proteklih 12 godina imao 40 ročišta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Posle 12 godina dobio sudski spor protiv javnog preduzeća

Izvor: Radio 021, 13.Feb.2016

Penzioner Stanoje Simonović (74) iz Vranja dobio je sudski spor protiv Direkcije za razvoj i izgradnju zbog eksproprijacije imovine na Bunuševačkom groblju...Direkcija treba da mu uplati 18,5 miliona dinara...Zbog izvršnog rešenja Višeg suda u Vranju kojim se nalaže isplata potraživanja Simoviću...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.