Aplikacija za migrante „Asylum in Serbia“

Izvor: juGmedia, 10.Okt.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacija za migrante „Asylum in Serbia“

PREŠEVO/VRANJE – Danas u podne u Preševu će biti održana prezentacija android aplikacije „Asylum in Serbia“ namenjene migrantima koji ulaze u nasu zemlju,a kao takva prva u regionu i verovatno  u Evropi.

Aplikacija koju je uradio Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila , na arapskom, farsi i engleskom jeziku pruža migrantima sve informacije o proceduri njihovog  prihvata u Srbiji, o azilu,  o centrima >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << za prihvat i smeštaj, o njihovim pravima, o pomoći koju koju mogu dobiti i sve druge korisne informacije. Aplikacija za android telefone,koje koristi vecina migranata pruža i niz korisnih servisnih informacija od relacija i cena prevoza, spiska hotela i hostela, banaka,pošta, zdravstvenih ustanova ,važnih telefona, mape puta, do kursne liste,vremenske prognoze, stanja na granicama…

Aplikaciju ce predstaviti Radoš Đurovic, direktor Centra za  zastitu i pomoć traziocima azila, a zaposleni u Centru ce demonstrirati migrantima preuzimanje i rad aplikacije, deliti liflete o aplikaciji i sve potrebne informacije.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Preševu predstavljena android aplikacija za migrante

Izvor: Blic, 10.Okt.2015

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila predstavio je danas u Preševu android aplikaciju "Asylum in Serbia", putem koje će izbeglice koje dolaze u Srbiju biti u prilici da na jednom mestu saznaju sve informacije koje su im potrebne...Radoš Đurović iz tog centra rekao je Tanjugu da je po prvi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.