Ambasador Denis Kif danas na jugu Srbije

Izvor: juGmedia, 23.Okt.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Denis Kif danas na jugu Srbije

 VRANJE -Ambasador Velike Britanije u Srbiji, Denis Kif  boravio je danas u Vranju, gde je na platou ispred Doma zdravlja, položio cveće na spomenik dr Izabel Emsli Haton, humanistkinji koja je tokom Prvog svetskog rata lečila i pomagala ranjene i bolesne Vranjance. Govoreći o hrabrim Britankama, dr Vukašin Antić je rekao da su plemenite heroine pomagale i zadužile naš grad, dodajući da „Srbija ne zaboravlja“.  Ambasador Kif je posetio i srednju Medicinsku školu „Izabel >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Emsli Haton“, gde je položio cveće na spomen ploču hrabre Britanke. Obraćajući se đacima škole i zvanicama, ambasador Denis Kif je rekao da je „doktorka Haton došla u Vranje vođena profesionalnim i ličnim motivima, promovišući ljudske vrednosti u tim strašnim danima za Evropu“.   Tradicionalno, u dvorištu škole Ambasador Kif je zasadio drvo prijateljstva, a potom je prisustvovao otvaranju izložbe pod nazivom „Heroine u Prvom svetskom ratu“, posvećenu običnim ženama, ali i ženama ratnicama koje su zadivile svet.

Poseti Vranju predhodila je poseta  Bujanovcu i Preševu gde je abasador  razgovarao je sa predstavnicima političkih partija Albanaca,poveodm predstojećih izbora za savete nacionalnih manjina.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.