Volvo XC90 i Audi Q7 osvojili pet zvezdica na kreš testu

Izvor: Blic, 02.Sep.2015, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volvo "XC90" i Audi "Q7" osvojili pet zvezdica na kreš testu

Volvoov novi "XC90" i Audijev "Q7" su među najnovijim auotmobilima koji su na rigoroznom Euro NCAP kreš testu zabeležili maksimalnih pet zvezdica.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Novi veliki luksuzni SUV švedske firme se posebno dobro pokazao u segmentu

Prodajete polovni auotmobil?

Postavite besplatan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oglas.

zaštite odraslih putnika pre svega zahvaljujući standardnom sistemu autonomnog kočenja koji je u posebnom testu uspeo da zaustavi automobil pre sudara i tako učvrstio maksimalne bodove zaslužene u regularnom delu testiranja.

"XC90" je takođe osvojio 100% za svoje pomoćne sigurnosne sisteme koji su uključeni u standardnu opremu modela. Audijev "Q7" se sa druge strane malo bolje pokazao u zaštiti dece putnika.

Ostali učesnici najnovijih testova sa maksimalnim učinkom su bili Reno "kadjar", Ford "galaksi" i "S-Max", Folksvagen "turan" i Tojota "avensis".

Nova Mazda "CX-3" i Micubiši "L200" su dobili po četiri zvezdice, a Euro NCAP je naveo da je najveći problem što ovi modeli nemaju sve bezbednosne sisteme u standardnoj ponudi. "L200" nema autonomno kočenje u slučaju nužde, a "CX-3" ovaj sistem nudi samo uz doplatu.

Ovom prilikom, Euro NCAP je saopštio: "Dobra zaštita vozača i putnika je i dalje ključna za ocenjivanje, ali dostupnost i performanse sigurnosnih sistema, koji će utabati put za autonomna vozila budućnosti, postaju sve važniji."

VIDEO> Volvo "XC90" kreš test:
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ko je zatajio na najnovijem EuroNCAP testu?

Izvor: B92, 02.Sep.2015

U poslednjoj seriji ispitivanja bezbednosnih karakteristika novih modela automobila našli su se Volvo XC90, restilizovana Toyota Avensis, novi Volkswagen Touran, Audi Q7 druge generacije, Mazda CX-3, pik-ap Mitsubishi L200, Ford S-MAX / Galaxy i Renault Kadjar...Očekivano, maksimalnih 5 zvezdica osvojili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.