VIDEO: Testirali su automatsko parkiranje, a onda...

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2015, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Testirali su automatsko parkiranje, a onda...

"Volvo" je odavno čuven po svim merama koje preduzima kako bi nas zaštitio u saobraćaju, bilo da smo za volanom jednog od njih ili da smo drugi učesnici u saobraćaju.

"Volvo" se bavi razvojem vozila sa automatskim upravljanjem, a kompanija je postavila ambiciozan cilj da od 2020. godine više niko neće izgubiti život u vozilima najnovije generacije.

Put do tog cilja vodi preko procesa smanjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kontrole koju čovek ima nad vozilom. Slučaj koji se dogodio u dvorištu jednog od prodavaca čuvene švedske marke u prvi plan stavlja čoveka kao najslabiju kariku procesa vožnje.

Naime, u želji da demonstriraju sistem za zaštitu pešaka (ili da se otarase jednog od kolega koji im ide na živce) organizovana je prezentacija sa novim Volvoom XC60.

Zaposleni su pokazali neverovatan nivo poverenja u proizvod koji prodaju i sigurnost u to da će se vozilo samo zaustaviti pre nego što ih dodirne. Hrabro su stali na put jednom od najboljih SUV-ova današnjice.

Ipak, niko nije računao na činjenicu da je ovaj sigurnosni sistem deaktiviran. Fini ljudi u košuljama pokošeni su kao od šale. Na sreću niko nije ozbiljnije povređen.

Ovaj snimak, osim što nam govori da treba uvek koristiti mozak, ujedno ističe vozača kao prvi faktor koji će izazvati nesreću. Ova činjenica svakako ide u prilog Volvoovoj sigurnosnoj strategiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.