VIDEO: Kaciga koja upozorava biciklistu na nadolazeće vozilo i obrnuto

Izvor: Radio 021, 22.Dec.2014, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Kaciga koja upozorava biciklistu na nadolazeće vozilo i obrnuto

Kompanija Volvo je proizvela novu kacigu koja upozorava biciklistu da se u njegovoj blizini nalazi automobil u pokretu, i vozača automobila na biciklistu.

Švedski proizvođač se udružio sa proizvođačem zaštitne sportske opreme, kompanijom POC i Ericssonom, i zajednički su napravili prototip kacige čiji je zadatak da unapredi sigurnost.

Uređaj poseduje senzore koji šalju upozorenja biciklisti i vozaču >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << automobila u vidu informacije da se približavaju jedan drugom.

Vozači dobijaju upozorenje da je biciklista blizu, čak i ako nije u vidnom polju, čime im se ostavlja dovoljno vremena da uspore. U međuvremenu, biciklista koristi aplikaciju koja određuje njegovu poziciju. Ako se predviđa sudar, upali se svetlo na kacigi.

Volvo će predstaviti kacigu na Consumer Electronics Showu u januaru.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.