Luksuz i bezbednost: novi volvo XC90

Izvor: Blic, 27.Avg.2014, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luksuz i bezbednost: novi "volvo XC90"

Meseci spekulacija su se danas napokon završili otkrivanjem novog "volvo XC90" modela koji će svojim dizajnom, prostranošću, agregatima i naravno najnaprednijim bezbednosnim sistemima ispisati nove stranice premijum SUV segmenta.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tri godine razvoja i ogromnih investicija, novi "XC90" označava početak

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

novog poglavlja u istoriji Volvoa sa budućim dizajnerskim jezikom i novom SPA arhitekturom i tehnologijom.

Predsednik i izvršni direktor Volvoa Hakan Samuelson je ovom prilikom izjavio: "Današnji dan predstavlja početak nove ere kompanije. "XC90" utire put portfoliu novih uzbudljivih modela koji se očekuju u narednim godinama".

Zvanična svetska premijera je zakazana za oktobar i Salon u Parizu, cena modela bi trebalo da iznosi oko 56.000 evra, dok će prve isporuke mušterijama početi u maju 2015.

Na prednjem delu se po prvi put nalazi restilizovana prednja rešetka, a švedski proizvođač naglašava da će kombinacija luksuza, prostranosti, raznovrsnosti, efikasnosti i bezbednosti novi "XC90" postaviti u sam vrh SUV segmenta.

U ponudi će se naći paleta dvo i četvorocilindričnih "Drive-E" agregata. Na gornjem kraju je "XC90 Twin" motor koji kombinuje dvolitarski, četvorocilindrični benzinac sa super i turbo punjenjem i električni motor za ukupnih 400KS i emisijom CO2 od 60g/km.

Kada je reč o sigurnosnim sistemima, Volvo je kao i uvek pionir novih tehnologija o kojima detaljnije možete pročitati OVDE.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.