Volkswagen u SAD kažnjen sa 2,8 milijardi dolara

Izvor: AutoBlog, 22.Apr.2017, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen u SAD kažnjen sa 2,8 milijardi dolara

Američke vlasti naložile su nemačkom automobilskom gigantu "Folksvagen" da plati 2,8 milijardi dolara odštete zbog varanja na testu dizel motora. Američka oblasna tužiteljka Šon Koks izrekla je kaznu, pošto je "Folksvagen" priznao da je kriv za zaveru i ometanje pravde. Gotovo 600.000 dizel automobila u SAD bili su programirani da uključuju kontrolu emisije izduvnih gasova tokom testa i da ih isključuju u vožnji, priznala je nemačka auto-kompanija. Izvor: B92.net Foto: arhiva Auto.blog.rs...
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Volkswagen u SAD kažnjen sa 2,8 milijardi dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2017

Američke vlasti naložile su nemačkom automobilskom gigantu "Folksvagen" da plati 2,8 milijardi dolara odštete zbog varanja na testu dizel motora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.