Volkswagen gubi 78 milijardi evra

Izvor: Autoportal.rs, 06.Okt.2015, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen gubi 78 milijardi evra

Nemački gigant pretrpeo je možda i najveći potres u svojoj istoriji. Procene štete se prave a prve pregnoze nisu uopšte sjajne.

Volkswagen je na svim naslovnicama svetskih novina i automobilskih magazina. Iz pogrešnog razloga naravno. Obmanjivanje kupaca i direktno ugrožavanje životne sredine moglo bi skupo da ih košta i to ne samo zbog ogromne kazne koja ih čeka.

Spekuliše se o različitim >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << sumama počevši od 23 milijardi evra na koliko štetu procenjuje sam Volkswagen do čitavih 78 milijardi evra što je procena raznih ekonomskih stručnjaka. Kompanija iz Volfsburga je već izdvojila 6.5 miliona evra za saniranje šteta ali to neće ni izbliza biti dovoljno.

Švajcarska finansijska kompanija "Credit Suisse", koja je i dala najveću, odnosno najgoru po VW, procenu svoje pretpostavke bazira na nekoliko faktora kao što su cena opoziva vozila, visina kazne koju će Nemci morati da plate, odštete vlasnicima dizel automobila kao i sudski troškovi raznih tužbi.

Uračunali su tačni Švajcarci u pomenutu sumu od 78 milijardi evra i činjenicu da će Volkswagen u skorijoj budućnosti morati da dobar deo svojih automobila proda po znatno sniženoj ceni kako bi ponovo pridobio kupce.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.