Znate li prava imena vaših omiljenih zvezda?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2015, 06:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znate li prava imena vaših omiljenih zvezda?

Vodeći se time da je ime preduslov za uspeh, mnoge svetske zvezde odlučile su da se odreknu svog pravog imena u nadi da će im novo ime doneti veću slavu.

Mnogi holivudski velikani i zvezde muzičke industrije odlučile su se na ovaj korak i zbog toga ne žale. Svi se slažu da je novo ime donelo puno više od imena koje su im nadenuli njihovi roditelji.

Business Insider napravio je listu od 30 poznatih osoba koje su odlučile da promene vlastito ime, pa čak i prezime.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Jedna od njih je i glumac Michael Keaton, ovogodišnji dobitnik Zlatnog globusa za ulogu u filmu Birdman. Nakon što mu je uručena nagrada, Keaton je napomenuo kako je njegovo pravo ime zapravo Michael Douglas. Ime je promenio na početku karijere kako bi izbegao zamene za Mikea Douglasa.

Glumica Reese Witherspoon svoje ime Laura Jane promenila je u majčino devojačko prezime Resse.

Katy Perry svoje ime menjala je čak dva puta. Kao devojčica zvala se Kathryn Hudson. Svoj prvi album gospel muzike izdala je pod imenom Katy Hudson, da bi kasnije kada je počela da gradi svetsku karijeru uzela majčino prezime kako bi izbegla zamene za glumicu Kate Hudson.

Mlada pevačica Miley Cyrus zvala se Destiny Hope Cyrus. Dok je bila devojčica otac ju je od milja nazivao 'Smiley' kako bi istaknuo njenu vedru narav. S godinama je nadimak Smiley skraćen u Miley. Pre 7 godina Cyrus je i službeno promenila ime u Miley.

Pravo ime pevača Bruno Marsa zapravo je Peter Gene Hernandez. Svoje portorikansko ime Mars je promenio kako bi izbegao stereotipe. Nadimak Bruno otac mu je nadenuo kad je imao dve godine jer ga je podećao na njegovog omiljenog rvača Bruna Sammartina. Posebno je zanimljivo kako je dodao ime Mars. Naime, mnoge devojke govorile su mu da nije s ove planete, pa je pevač pretpostavio da je zapravo s Marsa.

Šarmantni Vin Diesel svoje ime Mark Sinclair Vincent promenio je dok je radio kao izbacivač po njujorškim klubovima. Vin je naime skraćenica od njegovog prezimena Vincent, a nadimak Diesel dobio je od prijatelja koji su ga zbog njegove energije često zezali da se pokreće na dizel gorivo.

Niki Minaj nikada nije prežalila što je zbog muzičke karijere morala da se odrekne svog pravog imena Onika Tanya Maraj. "Neko mi je jednostavno promenio ime. Kada sam potpisivala svoj prvi ugovor odmah su mi nametnuli ime Minaj. Borila sam se protiv tog imena zubima i noktima. Na kraju su me nagovorili iako oduvek mrzim to ime", izjavila je pevačica.

Pravo ime slavne Oprah Winfrey zapravo je Orpah. Ime joj je izabrala ujna, ali kako niko nije znao pravilno da izgovori Orpah, voditeljica ga je promenila u Oprah.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Znate li prava imena vaših omiljenih zvezda?

Izvor: Prva.rs, 26.Jan.2015

Mnogi holivudski velikani i zvezde muzičke industrije odlučile su se na ovaj korak i zbog toga ne žale. Svi se slažu da je novo ime donelo puno više od imena koje su im nadenuli njihovi roditelji.. Business Insider napravio je listu od 30 poznatih osoba koje su odlučile da promene vlastito ime,...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.