Zlatna palma Odijarovom filmu Dheepan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2015, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna palma Odijarovom filmu "Dheepan"

Film francuskog režisera Žaka Odijara "Dheepan" osvojo je večeras glavnu nagradu "Zlatnu palmu" na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu.

Izbor žirija kojim ove godine predsedava američki rediteljski dvojac, braća Itan i Džoel Koen, bio je iznenađujuć, preneo je AP.

Film govori o troje građana Šri Lanke, koji se pretvaraju da su porodica, kako bi pobegli iz ratom zahvaćene zemlje i nastanili se u Francuskoj.

Drugu nagradu osvojio je film mađarskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << debitanta Lasla Nemeša "Son of Saul" (Saulov sin), drama o holokaustu.

Treća nagrada pripala je ljubavnoj priči "The Lobster" (Jastog) grčkog režisera Jorgosa Lantimosa sa Kolinom Farelom, Džesikom Barden i Rejčel Vajs.

Nagradu za najbolju režiju poneo je akcioni film "The Assassin" (Ubica) tajvanskog režisera Hua Hsiao-hsjena.

Francuski glumac Vincent Lindon dobio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu u filmu "La loi du marche" Stefana Brizea.

Nagradu za najbolju žensku ulogu podelile su Amerikanka Runi Mara za ulogu u filmu "Kerol" ( Carol ) Toda Hejnea i Francuskinja Emanuel Berko za ulogu u filmu " Mon roi " (Moj kralj) u režiji Mejven Besko.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.