Završena izgradnja prečistača otpadnih voda u Kovilju

Izvor: Blic, 22.Maj.2015, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena izgradnja prečistača otpadnih voda u Kovilju

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas prigradsko naselje Kovilj gde su kompletno završeni radovi na izgradnji prečistača otpadnih voda.

Vučević je istakao da je reč o jednoj od najvećih investicija u komunalnoj infrastrukturi u Novom Sadu, ukupne vrednosti od 250 miliona dinara.

"Očekujemo da će u septembru - oktobru krenuti priključivanje domaćinstava na kanalizacionu mrežu i da će konačno biti rešen ovaj dugogodišnji problem zitelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kovilja", rekao je Vučević, zahvalivši se izvođačima radova kao i predstavnicima Mesne zajednice Kovilj na podršci, pre svega u rešavanju imovinsko pravnih pitanja.

On je dodao da paralelno sa tim projektom JP ''Zavod za izgradnju grada'' radi prečistače i u Stepanovićevu i Rumenci.

"Na ovaj način u praksi pokazujemo da vodimo odgovornu i dobro odmerenu politiku kada je reč o komunalnoj infrstrukturi, i to u delovima grada, pre svega prigradskim naseljima gde je to decenijama bilo zapostavljano", istakao je Vučević.

Radovi na izgradnji prečistača izvođeni su u dve faze, izvodilo ih je GP Graditelj NS DOO iz Novog Sada, ugovorena vrednost radova u prvoj fazi je 55 miliona dinara, a u drugoj fazi 136 miliona dinara.

U Kovilju je u ranijem periodu izgradeno 46 kilometara mreže sekundarne kanalizacije, i devet crpnih stanica, čime je omogućeno da problem odvođenja otpadnih voda bude rešen u celom naselju.

Prečistač je lociran zapadno od centra Kovilja, na udaljenosti od oko 700 metara od samog naselja. Izgradnjom prečistača stvaraju se tehnički preduslovi za puštanje novizgrađene kanalizacione mreže u redovan rad.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.