Završen prekogranični letnji kamp na nemačkom jeziku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2015, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen prekogranični letnji kamp na nemačkom jeziku

Prekogranični letnji kamp na nemačkom jeziku realizovan je po treći put od 21. do 31. avgusta u kampu Crvenog krsta u Bačkom Monoštoru, a okupio je učesnike i učesnice iz Hrvatske, Mađarske, Rumunije i Srbije.

Predavači iz oblasti pedagogije medija i pozorišne dramaturgije preneli su učesnicima praktična znanja u radu sa kamerom, zvukom i digitalnom montažom filma, nakon čega su mladi dobili priliku da i sami produciraju kratkometražne filmove. Snimanja su realizovana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Bačkom Monoštoru, Bezdanu i Narodnom pozorištu Sombor, navode organizatori.

Filmovi koji su nastali u okviru kampa mogu pogledati ovde.

U okviru kampa, mladi su imali organizovane i različite sportske sadržaje, kao i izlete u Sombor i prirodni rezervat "Gornje Podunavlje". Zajedničke aktivnosti i razmena iskustava u ovakvom interkulturalnom omladinskom programu dugoročno doprinosi jačanju saradnje i uklanjanju granica među zemljama regiona.

Kamp je relizovalo Udruženje Nemaca "Gerhard" uz podršku Fondacije za kulturu Podunavskih Švaba pokrajine Baden-Vitemberg i Ministarstva spoljnjih poslova Republike Nemačke. Pomoć u realizaciji programa pružili su i Narodno pozorište Sombor, Vojvodinašume i Šumsko gazdinstvo Sombor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.