Zajednička veganska večera i projekcija filma Tamna strana čokolade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2016, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednička veganska večera i projekcija filma "Tamna strana čokolade"

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu danas u 20 časova biće organizovana zajednička veganska večera Otvorene kuhinje CK13 i projekcija dokumentarnog filma "Tamna strana čokolade".

Film "Tamna strana čokolade" (The Dark Side of Chocolate) istražuje izrabljivanje dečjeg rada i trgovinu decom u međunarodnoj industriji čokolade.

Danski novinar Miki Mistrati, autor filma, posetio je plantaže kakaa na Obali Slonovače koja je vodeći svetski proizvođač ove biljke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i opskrbljuje neke od najvećih kompanija poput Nestlea i Marsa.

Uzroci dečjeg rada su pre svega ukorenjeni u siromaštvu, nastalom kao posledica društvenih i ekonomskih nejednakosti, ali i nadmetanju zemalja i kompanija koje se bore za prednost na svetskim tržištima uz pomoć jeftine i/ili neplaćene radne snage, kaže se u najavi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.