Izvor: Blic, 27.Sep.2016, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za prvih šest meseci prihodi Vlade Vojvodine veći za 12,3 milijardi dinara

Vojvođanska vlada usvojila je danas Informaciju o ostvarenju javnih prihoda i primanja u Pokrajini u periodu januar - jun 2016, saopsteno je Vlade Vojvodine.

Prema izveštaju Uprave za trezor, u prvom polugodištu 2016. na teritoriji AP Vojvodine evidentirana je naplata javnih prihoda i primanja u iznosu od 171,5 milijardi dinara, što je za 12,3 milijardi dinara, ili za osam odsto nominalno više sredstava nego u istom periodu 2015.

Od doprinosa za obavezno socijalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osiguranje ostvareno je 55,8 milijardi dinara, što je za 1,3 milijarde dinara, ili za dva odsto više u odnosu na isti period 2015.

Budžetska sredstva evidentirana su u iznosu od 115,5 milijardi dinara, i u odnosu na prvo polugodište 2015. godine povećana su za 10,9 milijardi dinara, odnosno za devet odsto.

U odnosu na ostvarenje u prvom polugodištu 2015. godine, povećani su evidentirani prihodi budžeta republike Srbije za 6,4 milijarde dinara, odnosno osam odsto.Povećani su i prihodi i primanja budžeta opština i gradova za 5,3 milijarde dinara, ili realno za 17 odsto.

Budžetu Republike usmereno je 75,4 milijarde dinara, što je za 6,4 milijarde dinara, ili za osam odsto, realno više u odnosu na prvo polugodište 2015.

Navedeni iznos ne obuhvata, pre svega, ostvarenje prihoda od poreza na dodatu vrednost, akciza kod uvoza i carina.

U skladu sa svojim prioritetima na planu efikasnijeg i kvalitetnijeg rada, Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela set kadrovskih rešenja. Članovi Pokrajinske vlade usvojili su rešenja o postavljenju Arpada Blaška za pomoćnika pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Katice Uzelac na mesto pomoćnice pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Dragana Đurice za pomoćnika pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Na sednici je usvojena Informacija o rezultatima praćenja i evaluacije projekata za koje su odobrena sredstva na osnovu javnih konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju u 2015.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.