Za druga iz razreda prikupili pomoć

Izvor: Blic, 01.Mar.2015, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za druga iz razreda prikupili pomoć

Đaci drugog razarda OŠ „Vuk Karadžić“ u Zrenjaninu pohitali su da pomognu školskom drugaru Naipu Demiroviću kada je sa porodicom ostao bez krova nad glavom. U oluji 31. januara sa susedne zgrade obrušio se zid, a opeke su probile krov na stanu porodice Demirović i sručile se u dve sobice u kojem živi šestočlana porodica.

Humani: Svih 17 đaka je donelo pomoć

- U trenu ostali smo bez doma, ali je zatrpano i ono malo nameštaja, garderobe, dečjeg pribora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << – skrhanim glasom govori Sadbera Demirović, samohrana majka Naipa (8) i Danijela (12). U kući su, u vreme urušavanja, bili i njen otac Džemalj, majka i sestra.

Od humanih đaka dobili su sredstva za higijenu, garderobu, namirnice, kućne potrepštine.

- Nemam reči kojima se mogu zavaliti tim mališanima koji su se odmah organizovali, njihovim porodicama i svakako humanoj učiteljici Aleksandri Vukovojac, koja je organizaciju pomoći preuzela na sebe. Bez svih njih teško bismo pregurali ovaj krizni period – kaže Sadbera. Ova unesrećena porodica od oluje se snalazi za smeštaj kako zna i ume. Žive kod rođaka, povremeno iznajme neki smeštaj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.