Vučić: Najbolje skrojen budžet, doneti krovni zakon o prihodima APV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2016, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Najbolje skrojen budžet, doneti krovni zakon o prihodima APV

Napravili smo čvrsto i stabilno finansiranje i ovo je najbolje krojen, a realno skrojen budžet, izjavio je premijer Aleksandar Vučić u obraćanju poslanicima u parlamentu, u kojem je u toku rasprava o predlogu budžeta za 2017. godinu. Predlog budžeta podrazumeva da AP Vojvodina dobije 7,3 odsto sredstava, naglasio je premijer izrazivši želju da se otvori "dodatna diskusija o Vojvodini u Parlamentu, jer je po pitanju ukupnih sredstava kojima pokrajina raspolaže stvorena papazjanija." Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Predlog budžeta podneto je skoro 300 amandmana, a na izmene Zakona o budžetskom sistemu nešto više od 30 amandmana.

"Veoma sam ponosan na tu činjenicu", istakao je premijer i podsetio da je za ovu godinu bio predviđen deficit od 122.1 milijarde dinara, a što je ocenjeno kao dobar deficit na putu izlaska iz krize i dve godine mandata vlade i razgovora sa MMF.

Na današnji dan imamo suficit od 31 milijardu, precizirao je Vučić precizirajući da je reč o vladinom budžetu.

Za Vojvodinu 7,3 odsto, plus za plate, penzije, puteve...

Predlog budžeta Srbije za 2017. podrazumeva da AP Vojvodina dobije 7,3 odsto sredstava iz državne kase, da dodatno "ojača ono što Republika već plaća", objasnio je Vučić.

"Nema nikakvih suštinskih obaveza na nivou pokrajine, jer mi plaćamo i penzije, i plate i puteve i sve. Mi dajemo pare da bi pokrajina isplatila pokrajinskim institucijama", rekao je Vučić.

On je istakao da želi da se otvori dodatna diskusija o Vojvodini u parlamentu, jer je po pitanju ukupnih sredstava kojima pokrajina raspolaže stvorena "papazjanija".

Primetio je da može da razume da za to ima političkih razloga, ali ne i ekonomskih, da neko ovako "zamuti vodu" po tom pitanju.

"Mogu da razumem političke razloge, ali da neko finansijski i ekonomski ovako zamuti vodu... Jer, ovo su pare koje mi dajemo gotovo bez obaveza. Mi dajemo pokrajini da ona dodatno ojača ono što mi već plaćamo", rekao je premijer objašnjavajući da to "dodatno" iznosi onih 7,3 odsto.

Pokrajina, međutim, nema nikakvih primarnih suštinskih obaveza koje treba da finansira:

"Mi plaćamo penzije, puteve, plate, sve...", istakao je Vučić.

On je kao primer naveo i to da će 465 miliona dinara biti uloženo u granični prelaz Batrovci, 300 miliona za Kelebiju, 386 miliona za izgradnju novog zatvora u Pančevu, 171 milion u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti...

Čanak: Predlog budžeta nije u skladu sa Ustavom

Lider LSV Nenad Čanak izjavio je  da ta stranka ne može i neće podržati budžet za 2017. godinu, jer taj predlog, kaže, nije u skladu sa Ustavom, budući da je AP Vojvodina svedena na samo jedan oblik lokalne samouprave.

Kome idu novci?

Nakon polemike Čanka i Vučića o finansiranju Vojvodine i o tome da li je reč o finansijskoj ili političkoj autonomiji, Čanak je "podsetio" premijera na to da su u Novom Sadu posle 30 godina otvorene nove kompanije i nova radna mesta, ali da, kako je rekao, sedište jedne od njih je u Beogradu, te da i porez na dobit ostaje u Beogradu.

"U pravu ste ako mislite na Lir, njihovo sedište je u Beogradu i 42,7 odsto poreza na dobit ostaje u Beogradu, odnosno ide u republičku kasu", rekao je Vučić.

Dodao je, međutim, da sav porez na lične dohotke zaposlenih u te dve kompanije ostaje u pokrajini, te da je drugi veliki benefit od tih kompanija to što je 3.000 mladih ljudi iz Novog Sada dobilo prvi posao.

Predsednik vlade je podsetio da i ono što ide u državnu kasu jednim delom doprinosi "vojvođanskoj kasi".

To, dakle, ne treba da vas žalosti, poručio je Vučić Čanku, jer su, kako je naveo, kasa Beograda i kasa Novog Sada iste kase.

"Ne može Beogradu da bude dobro, ako je Novom Sadu loše, ili Novom Sadu dobro, a Beogradu loše", zaključio je Vučić.

Čanak je rekao da u predlogu budžeta, inače, "prepoznaje rukopis MMF", te da mu izgleda kao "zlatna ludačka košulja", jer dalje "priteže kaiševe ekonomiji".

Ključni razlog, međutim, sto neće glasati "za" ovakav predlog po Čanku je to što taj predlog nije u skladu sa ustavom, kao što nije bio ni prošli, jer je, kako je naveo, veliki propust što ne postoje zakoni kojima bi se AP Vojvodina drugačije tretirala.

On je premijera pitao da li će i kada biti doneti zakoni neophodni da bi u tom smislu budžet Srbije bio u skladu sa Ustavom jer, ocenjuje, ovako sročen apsolutno je nešto što LSV ne može i neće podržati.

"Mislim da bi ova vlada to morala da učini kada ispravlja sve probleme koje su joj ostavile prethodne vlade, rekao je Čanak.

Pozivajući se na ustavne odredbe o nadležnostima autonomnih pokrajina, koje upravljaju pokrajinskom imovinom na način predviđen zakonom, finansiraju svoje nadležnosti, imaju izvorne prihode i donose budžet, Čanak kaže da je problem što tog zakona nema.

""Zbog svega toga je veoma bitno shvatiti da budžet kao najvažniji zakon ne treba da levitira u praznom prostoru, nego mora biti propraćen zakonima koji bi ga učinili primenljivim, rekao je Čanak navodeći da je deplasirano govoriti o "tužnih sedam odsto koliko, navodno," pripada AP Vojvodini po Ustavu.

Prema njegovim rečima, kompletan budžet je "sabijen" u jedan član 8 koji ima 120 strana.

"Pošto poslanik može o jednom članu budžeta da diskutuje dva minuta, jednim amandmanom od dva minuta treba intervenisati na nešto što je stalo na 120 strana. To je nemoguće", rekao je Čanak.

Treba imati, kaže, u vidu da bi se konstruktivnim pristupom koji najveći deo u skupštinskoj sali ima moglo popraviti ono što se može u okviru "zlatne ludačke košulje" koju je Srbiji nametnuo MMF.

Vučić: Zakonom urediti prihode Vojvodine, ali i pokrajina mora da preuzme i određene obaveze

Potrebno je doneti krovni zakon koji bi uredio prihode AP Vojvodina, ali isto tako pokrajina mora da preuzme i određene obaveze, poručio je Vučić.

Vučić je rekao da osim prava na prikupljanje naknada, Vojvodina nema izvornih prihoda, već da su to sve izvorno republički prihodi.

Odgovarajući na tvrdnje Čanka da je novim budžetom Vojvodina svedena samo na jedan oblik lokalne samouprave, Vučić je rekao da, to što ne razume postojeći "finansijski aranžman", koji je napravljen u vreme prethodnih vlasti, ne znači da on želi da "ukida" pokrajinu:

"To mi ne pada na pamet", rekao je Vučić i dodao da je prihvatio da se zadrži ovakav način finansiranja pokrajine, iako nije sasvim siguran da je to ekonomski isplativo.

Međutim, premijer je podvukao da onda, osim o izvornim prihodima AP Vojvodina, treba razgovarati i o obavezama koje ta pokrajina mora da preuzme.

"Ne zna niko da mi odgovori kakve su to obaveze Vojvodine. Nije lako da se odgovori. Zato treba da sednemo svi zajedno i da se dogovorimo, jer su sve teške i ozbiljne obaveze na Republici", rekao je Vučić.

Kako kaže, nema problema da se izdvoji i više novca kojim bi pokrajina upravljala, ali je napomenuo da ne može da "dođe više novca, a da se ne zna na šta se on troši".

"Ne damo pare za nenamensko trošenje nikome", poručio je premijer.

On je dodao da veruje u novu pokrajinsku vladu, jer smatra da oni razumeju da novac ne treba da služi da bi se tek onako potrošio i "bacio u rupu", već da treba da posluži za strateške i važne projekte na nivou Vojvodine.

"Tada pokrajinska Vlada itekako ima smisla i na pametan način te pare troši. Tada može i bolje da vidi od republičke vlade i onda je ona taj stepenik koji ima veći značaj", zaključio je Vučić.

Premijer: Imamo stabilno finansiranje

Vučić se osvrnuo na to da neki budžete iz 2005. i 2006. godine predstavljaju kao najbolje i po pitanju deficita naveo da su tada u budžetima predstavljena i sredstva koja su dobijana iz privatizacija i da su budžeti bili krojeni na osnovu toga pa su svi rashodi sastavljani po tim prihodima koji nisu bili realni, navodeći kao primer da je samo Mobtel prodat za oko milijardu i 500 miliona evra i računao se kao redovni prihod.

"Onda smo ušli u potpunu katastrofu, jer nije imalo šta da se privatizuje. Nema tih prihoda od 2008. godine", dodao je premijer.

Kako je rekao, prihode takve prirode smo ostvarili u visini od oko 30 miliona i nisu prikazani u budžetu, a državna kasa se puni iz poreza, akciza, taksi...

Skupština na tviteru

Skupštinska rasprava o budžetu za 2017. godinu prenela se i na tviter, pa su pojedini poslanici na toj društvenoj mreži prokomentarisali da se šef poslaničke grupe Aleksandar Martinović "pretvorio u uši".

"Nemojte da vređate ljude zbog njihovih fizičkih karakteristika, malopre tvitujete odavde kako se Martinović pretvorio u uši, smešno vam je to? Treba da se stidite, ne znam da li se pretvorio u to, ali probajte sa njim da govorite o državi, pravu, probajte da govorite o ustavnom pravu, upravnom pravu...", primetio je Vučić.

On je zahvalio šefu poslaničke grupe LDP Čedomiru Jovanoviću što je primetio promene na bolje kada je reč o finansijama i izrazio zadovoljstvo određenim pomacima na političkoj sceni.

Kao primer naveo je to što je DS naveo da je u redu to što je urađeno u Briselu u vezi sa poslednjim potpisanim sporazumom, bez obzira šta o njemu lično ili o vladi govore.

"I meni mnogo manje smeta, bez obzira što me lično vređaju, da će da poštuju državnu politiku po određenim pitanjima", rekao je Vučić.

Tokom izlaganja lidera LDP Čedomira Jovanovića, šef poslaničke grupe DJB Saša Radulović je tvitovao da je za "Č stigao prvi aplauz od vladajuće većine...da bi Č da govori o politici, a ne o ekonomiji, podsetivši da je tema budžet... da Č kaže da nema potrebu da hvali AV, ali mora da ga hvali...", a potom je o njemu govorio kao o "lutkaru" i nastavio da komentariše.

Imamo stabilno i čvrsto finansiranje koje se ne oslanja na to da li ćemo prodati jedno ili drugo preduzeće, rekao je Vučić.

Kako je objasnio, biće prihoda od aerodroma, ali ni to nije prikazano kako bi se smanjio deficit i prikazao manjim, niti je ubačeno bilo šta u vezi sa EPS-om ili Telekomom, na primer.

Dodao je da nije ništa ni planirano u vezi ta dva preduzeća, ali da nije ništa ni "ubačeno" da bi stanje izgledalo bolje.

On je rekao da je u Predlogu budžeta prikazan po prvi put i rashod za RTB "Bor" gde imamo loše stanje i gde smo pokazali da ne umemo njime da upravljamo te da treba i da se da dve mlilijarde dinara dok se to ne bude rešilo.

Kako je rekao, prikazuje se i novac za koridore, zajmove i ništa se ne krije u budžetu.

"Uvrstili smo sve što možemo, jer nećemo ništa da krijemo i ljudi mogu da vide na šta ide njihov novac" poručio je premijer.

Sve u svemu, budžet za 2017. godinu najzdraviji je predloženi budžet, koji znači izlazak Srbije iz krize, rezimirao je predsednik vlade.

Važno je, kaže, da se nastavi da disciplinom i da nema bojazni za Srbiju ukoliko svake godine budemo imali rast od tri odsto.

"Što je novčanik Srbije bolji, to će biti puniji novčanik građana Srbije", istakao je Vučić uz komentar da Srbija sledeće godine neće biti u krizi, iako, kaže, neće biti lako.

On je izrazio zadovoljstvo što su javne finansije zdrave, te primetio da ni on nije očekivao tako dobre rezultate.

Ostaje, kaže, da sada podižemo druge izvore rasta.

"Verujem da to možemo, za to nam je potrebna podrška naroda koji treba da zna da preko noći ništa ne biva, ali da smo napravili da javne finansije budu zdrave", rekao je premijer.

Dodao je i da je iz Poreske uprave stigao izveštaj po kome se u 60 od 70 objekata ne vodi promet preko fiskalne kase:

"Kod nas potrošača, postoji običaj da se 'psuje majka' državi po svaku cenu, a ljudi ne razumeju da kada ne dobiju fiskalni račun da su sebi odmogli. Odmogli su državi, a to znači da neće imati dobru prugu, put, urađenu bolnicu...", apelovao je Vučić.

Srbiju više ne vode tajkuni, ali predsedničke kandidate...

Tajknu više ne vode Srbiju, niti utiču na vladinu politiku, ali utiču na pojedine "predsedničke kandidate u najavi", primetio je Vučić.

"Bez obzira na pokušaje mnogih tajkuna da danas utiču na politiku, utiču i na pojedine predsedničke kandidate u najavi ili pobednike izbora i finansiraju mnogo šta i mnogo toga se dešava, nije problem, ali ti ljudi više ne vode Srbiju", istakao je Vučić.

Stopa nezaposlenosti pala na 13.8 odsto

Stopa nezaposlenosti u Srbiji pala je na 13,8 odsto saopštili su večeras Vučić i ministar za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu politiku Aleksandar Vulin.

Vučić je u raspravi o budžetu rekao da je stopa nezaposlenosti u međuvremenu bila pala na 15. 2 odsto, što nije dobro, ali je svakako bolje nego što je bilo ranije, a da najnoviji podaci kažu da je u poslednjem kvartalu pala i na 13.8 odsto.

Kako je rekao, u naredne dve godine i ta stopa će se drastično spustiti.

Na to se nadovezao ministar Vulin, koji je rekao da podaci ne lažu, da tu ,nema mesta politici, niti politikanstvu, već da je reč o brojevima.

"Stopa nezaposlenosti je 13. 8 i to je zvanično" poručio je Vulin.

On je ukazao da deficit za razliku od nekog ranijeg vremena nije finansiran iz privatizacionih prihoda, već iz zdravih izvora, iz poznatih poreskih oblika, što ranije nije bio slučaj:

"I bilo je pitanje trenutka kada će sve kao balon da pukne. To svi znate u ovoj sali", rekao je Vučić, govoreći kako se prihodna strana budžeta pre desetak godina oslanjala na sredstva koja su bila jednokratna, što sada nije slučaj.

Bez obzira na pokušaje mnogih tajkuna da danas utiču na politiku, ti ljudi više ne vode Srbiju, niti Vladu Srbije, izjavio je premijer i dodao da je to suštinska razlika u odnosu na prethodni period, i da je to razlika na koju je veoma ponosan.

On je rekao da je vlada mnogo radila i u oblasti socijalnih prava, koja su očuvana, a, kako je primetio, imajući u vidu izdvajanja iz budžeta, ona nisu mala.

Danas se za penzije iz budžeta izdvaja samo 40 odsto, rekao je on i dodao da su penzioneri odgovorni, da se raduju zapošljavanju mladih jer su svesni da svaki porez zbog novog zapošljavanja ide u PIO fond, što znači sigurnije penzije i manje izdvajanja iz budžeta za njih.

"Zato nam je važna ekonomski snažna Srbija, sigurna Srbija, nemam više strahova, samo želju da imamo što više izvora rasta", istakao je Vučić.

Nema snage za platne razrede

Vučić je kazao da je neophodna reforma obrazovanja, kao i rešavanje pitanja platnih razreda, ali i da za to trenutno nema snage...

Obnovićemo sva četiri klinička centra u Srbiji

Vučić je dodao da će se podići nivo opremeljnosti sva četiri klinička centra u Srbiji, ističući da je samo u Nišu uloženo 50 miliona evra.

Prema njegovim rečima, u Klinički centar u Kragujevcu biće uloženo 29 miliona evra, 35 miliona evra u Klinički centar u Novom Sadu, dok je iznos investicije za Klinički centar u Beogradu oko 90 miliona evra.

"U Niš smo uložili 50 miliona evra, to je najbolji klinički centar na Balkanu, ima 613 postelja, tu imamo magnetnu rezonancu, dva aparata za zračenje...luksuzno izgleda, bolesnici na dugme pomeraju roletne, što složićete se, retko gde je to standard u Srbiji, retko gde je i na zapadu", rekao je Vučić govoreći o investicijama o zdravstvu.

On je dodao da će se u KC Niš narednih dana zaposliti 50 medicinskih sestara i 25 njihovih zamena.

"Ono što se 40 godina tobože radilo, sad se završava. To je najveća investicija u zdravstvo od VMA u bivšoj SFRJ, biće otvoreno krajem marta početkom aprila 2017. Za četiri, pet meseci imaćemo priliku da to otvorimo u našem Nišu", istakao je premijer.

Kako je istakao, u sva četiri klinička centra će opremljenost biti podignuta na najviši nivo, kao što smo uveli gama nož, skenere, mnoge druge aparate. . .

"Napravili smo ozbiljan budžetski fond za lečenje dece i pogledajte samo koliko smo dece uspeli da izlečimo, koliko pomažemo da mogu da budu lečeni inovativnim i najskupljim lekovima. To su građani Srbije obezbedili, ali smo uspeli da pametnim trošenjem novca ostavimo dovoljno prostora da novac bude utrošen na najhumanije stvari", rekao je Vučić.

On je u obraćanju poslanicima rekao da ima problema sa smanjivanjem broja zaposlenih u javnom sektoru, manje u javnim preduzećima...

U tom smislu Vučić je rekao da nismo imali potrebe za rebalansom i da je deficit manji nego što je planirano.

Dodao je da su svi protiv platnih razreda, navodeći da bi, ako bi neko hteo da izjednači plate u Beogradu i Vranju, imali demonstracije "do kraja života".

Kako je rekao, ti ljudi bi bili u pravu, jer je argument: "skuplji život, veći troškovi".

Ali, misli i da bi takvo izjednačavanje plata bilo lekovito za Srbiju i zadržalo ljude u manje razvijenim područjima.

Primetio je da nemamo snage da tako nešto donesemo, ali da se nešto mora doneti, jer to traže i MMF i Svetska banka a što bi bilo dobro za Srbiju.

Vučić je podvukao da su za nas najvažnije dve oblasti, zdravstvo i obrazovanje , posebno obrazovanje i da se tu moraju ostvariti reforme, jer, ako ih nema, nećemo moći da napredujemo od 2018. godine.

U tom smislu je podsetio da je budžetom predviđeno 10 miliona evra više namenjenih IT sektoru.

On se zahvalio poslanici Nove Srbije Dubravki Filipovski, koja je, kako je rekao, imala lepe reči za rad Vlade Srbije i što je to smela i da kaže, jer je danas to nepopularno.

On je to ilustrovao rečima da ga čudi da i Bregoviću ne kažu da nema pojma sa muzikom pošto je rekao da glasa za njega.

"Pljunu Vučića, kažu nešto loše protiv vlade, to je popularno i to rade kvaziintelektualci i pseudo elita. I zato su poraženi", rekao je.

"Mi radimo za dobro države, a ne pseudo elite", dodao je Vučić.

Kako je dodao, neki se prave da su mnogo pametni i ismevaju poslanicu Filipovski.

"Slika su i prilika kukavica, koji su uvek pričali šta će nekome da urade, a kad se taj pojavi, onda noga nogu sustiže. Nisam fasciniran njihovim 'strašnim pojavama'", rekao je Vučić.

Na komešanje i glasnije komentare dela opozicije prilikom tvitovanja, Vučić je rekao da je to u redu ali da "ne moraju da viču kada tvituju - valjda ne mora da se čuje kad tvituju".

Požuriti sa promenama u obrazovnom sistemu

Vučić je naglasio da je Srbiji potrebna promena u obrazovnom sistemu kako bi ekonomski rast bio održiv.

"Bez promena u našem obrazovnom sistemu, naš današnji ekonomski rast biće održiv sledeće godine, možda i 2018, ali već 2019. godine počećemo da 'klecamo'.

Zato je važno da sa tim požurimo", rekao je Vučić.

Jača privreda za značajnije povećanje penzija

Za povećanje penzija koje bi bilo veće od jedan i po odsto, koliko je sada odobreno, potrebna je jača privreda i uveren sam da penzioneri to razumeju, rekao je Vučić,.

PIO fond danas, dodao je, bolje funkcioniše, a država sada obezbeđuje 40 odsto za penzije, do kraja godine će to biti 37 odsto, dok ostalo isplaćuje Fond.

Pre dve godine je iz porez i doprinosa na plate u Fond odlazilo 42 odsto, a danas je to 63 odsto, rekao je Vučić, što je rezultat činjenice da je zaposlenost značajno povećana.

"Ekonomski moramo da budemo veoma uspešni da bismo penziju uspeli da isplatimo

i mi pokušavamo da napravimo takav odnos u kojem povećanje od 2, tri, četiri ili šest odsto neće biti problem, a za to je potrebna jača privreda i siguran sam da ti ljudi to razumeju", poručio je premijer.

Danima, kako je primetio, traje kampanja u kojoj se potencira kao da je neko nekome nešto uzeo, važno je, dodao je, da se ide protiv nekoga i nečijeg truda, da se kaže nešto protiv nečijeg rada.

Ali, "podsmevači" su, konstatovao je, retko kada ili nikada u pravu.

Govoreći o dualnom obrazovanju, Vučić je napomenuo da to nije priča ni za godinu dana, ni za pet godina, te da to neće biti uvedeno u većinskom delu prosvetnog sistema ni za deset, 15 godina, ali je važno da postoji što veći obuhvat kroz dualno obrazovanje, jer će to značajno za srpsku privredu i ekonomski rast.

"Važan je tempo kojim idemo. Nisam čak video da je to izazvalo veliku pažnju kada je generalni sekretar švajcarske privredne komore došla ovde. Kod privrednika jeste, ali u političkoj javnosti to nažalost nikoga nije zanimalo", primetio je Vučić.

On je dodao da se sada organizuje i obuka roditelja, jer i oni moraju da znaju šta deci da govore po tom pitanju.

Takođe, sada se prvi put, kaže Vučić, organizuju konsultacije sa lokalnim samoupravama, sa tržištem rada i privrednim komorama kako bi se procenili kapaciteti.

Vučić je objasnio da se to sprovodi da ne bismo školovali hiljade menadžera koji su nam nepotrebni, a da nam pri tome nedostaje hiljade, varilaca, stolara. . .

"Mislim da su to presudne stvari za ekonomski napredak Srbije", istakao je Vučić.

Za "neke dosovske kandidate" podršku tražili i "neki stranci"

Premijer je dodao da su mu se neki "dosovski kandidati" nudili, odnosno tražili podršku na predsedničkim izborima, te da su za te kandidate to čak radili i "neki stranci".

"Mogao sam da biram, ti predsednički kandidati, ti koje ćete da podržite, mogli su biti moji i meni su se nudili", rekao je Vučić.

Kako je rekao, možda je to budućnost zemlje, pošto su dosovski kandidati- favoriti već pobedili po medijima i društvenim mrežama, ali i da on ne želi u tome da učestvuje.

Svi, međutim, znaju šta su ti "dosovski kandidati" radili i kako su se odnosili prema državi, a kako se vladajuća koalicija odnosi, rekao je Vučić u obraćanju poslanicima.

Kako je rekao, i od stranaca je dobijao poziv za podršku jednom kandidatu, ali ga, istakao je, neće podržati, jer "misli o Srbiji".

On je dodao da će stabilnost zemlje biti očuvana, i da će, ukoliko, slučajno, ne izgube izbore, pozvati nakon toga mnoge na razgovor o Srbiji i to ne one koji sede po kafanama, nego one koji misle svojom glavom.

Premijer je to rekao u odgovoru na pitanje poslanika LDP Čedomira Jovanovića u vezi sa predsedničkim izborima i eventualnim vanrednim parlamentarnim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.