ZIG: Bulevar Evrope do maja 2015.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZIG: Bulevar Evrope do maja 2015.

Direktor Zavoda za izgradnju grada Novi Sad (ZIG) Goran Višnjić izjavio je danas da će radovi na izgradnji Bulevara Evrope i njegovom priključenju na auto - put biti završeni do maja meseca naredne godine.

Višnjić je rekao Tanjugu da se radovi na mostu preko kanala Dunav -Tisa-Dunav, koji predstavljaju četvrtu fazu izgradnje Bulevara, odvijaju prema planu i dogovorenoj dinamici radova.

Novi most će biti dug 176 metara i širok 30 metara. Imaće četiri saobraćajne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trake, obostrane pešačke i biciklističke staze, kao i javno osvetljenje celom dužinom mosta.

"Trenutno se izvode radovi na donjem stroju mosta i prilaznim mostovskim konstrukcijama i očekujemo da završetak izgradnje mosta bude pre predviđenog roka, naznačenog u Ugovoru o javnoj nabavci", rekao je Višnjić, pojasnivši da je taj predviđeni rok 15. mart 2015. godine.

On očekuje da će u narednih 15 dana biti potpisan ugovor i sa najpovoljnijim ponuđačem za izvođenje radova na delu Bulevara Evrope, od mosta do autoputa, dodajući da je vrednost tog dela investicije oko 250 miliona dinara.

"Već krajem ove godine stupićemo u kontakt sa Koridorima Srbije, koji su nadležni za pristupne saobraćajnice autoputevima kako bi do maja naredne godine svi radovi na Bulevaru Evrope bili završeni", rekao je Višnjić, istakavši da je siguran da će do maja meseca biti završeni svi poslovi za koje grad Novi Sad ima ingerencije.

Plan je, kako je Višnjić pojasnio, da se u isto vreme izvode radovi na izgradnji mosta i na deonici Bulevara od mosta do autoputa, jer oni nisu tehnički vezani, odnosno međusobno uslovljeni, tako da obe faze izgradnje budu završene u isto vreme.

Višnjić je posebno istakao da se pri sprovođenju tendera pokazalo da novi Zakon o javnim nabavkama, kako je rekao, i te kako ide na ruku investitorima, jer je, primera radi, samo na ovom mostu ostvarena ušteda više od 250 miliona dinara, u odnosu na prvobitnu ponudu koja je pre dve i po godine dobijena od Kompanije "Borovica transport".

Po Višnjićevim rečima, ušteda od 250 miliona dinara posebno je značajna jer predstavljaju sredstva kojima se preko municipalnih obveznica grad zadužio i sada se mogu iskoristiti za druge projekte.

Najavljujući nove investicije koje će ZIG imati u Novom Sadu Višnjić je kazao da će uskoro početi rekonstrukcija parternog uređenja Trga Republike, što je investicija vredna oko 200 miliona dinara.

"To je jedan ozbiljan projekat u kome će pored rekonstrukcije Trga Republike biti urađena i rekonstrukcija Riblje pijace, pa će u tom projektu učestvovati u JKP Tržnica", najavio je Višnjić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.