Vulin: Nema smanjivanja socijalnih davanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2017, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Nema smanjivanja socijalnih davanja

Ova kao i svake buduća vlada neće smanjivati sredstva za socijalno ugrožene kategorije, rekao je ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Aleksandar Vulin koji je danas posetio decu na odmoru i opravku u Dečijem odmaralištu Crvenog krsta Srbije na Vršačkom bregu.

U odmaralištu Crvenog krsta na Vršačkom bregu trenutno boravi pedesetak mališana iz Nove Crnje i Žitišta. Kažu da im je lepo jer se druže i ponešto nauče.

"Deca će ovde doživeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nova iskustva koja neko od njih nije nikada imao od toga da steknu nove drugove, ali i puno nauče o aktivnostima u okviru letnje škole Crvenog krsta", kaže Lidija Rice Rihter, sekretar Crvenog krsta Vojvodine.

"Prošle godine 1128 mališana bilo je na opravku širom Srbije i u odmaralištu u Baošićima, a zajedno sa njima i 113 dečaka i devojčica ometenih u razvoju sa 43 pratioca. Ove godine taj broj će biti veći za oko 500", rekao je ministar Vulin i istakao da neće biti smanjivanja socijalnih davanja jer će sve što se zaradi ići na širenje socijalnih kategorija.

"Aleksandar Vučić je postavio put kojim će ići svaka sledeća vlada i svaka vlada na koju presudno bude uticao neće dozvoliti da ima smanjivanja socijalnih davanja i neće dozvoliti da se štedi na onima kojima je pomoć potrebna", rekao je Vulin.

Za te potrebe za decu je na nivou države izdvojeno 10 miliona dinara, kao što je bilo i do sada, ali očekujemo da će biti još toliko, rekao je Vulin koji se osvrnuo i na projekta obnove narodnih kuhinja i podsetio da se prošle godine prvi put od 1999. obnavljaju narodne kuhinje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.