Vučić: Ne uništavamo prijateljstvo s Rusijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2015, 04:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne uništavamo prijateljstvo s Rusijom

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće uništiti svoje prijateljstvo sa Rusijom i da ne pravi nikakve zaokrete u spoljnoj politici.

"Srbija neće uništiti svoje prijateljstvo ni s Rusijom, ni sa Amerikom. Ne pravi nikakve zaokrete u svojoj orijentaciji. Vodimo odgovornu politiku, štiteći nacionalne interese i gledajući isključivo svoju kuću", kazao je Vučić za "Novosti", govoreći o navodima da Srbija pregovorima o gasu sa Azarbejdžanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "okreće leđa" Rusiji.

On je ponovio da Srbija mora da se snabdeva gasom iz više izvora, jer će ruski gas, koji dolazi preko Ukrajine, prestati da se isporučuje Srbiji 2019. godine.

"Zato je moj posao da učinim sve kako bi ; u budućnosti postojala mogućnost izbora i sigurnog snabdevanja gasom. To nema nikakve veze ni sa geostrateškim odlukama, niti sa našom spoljnom politikom,već sa opstankom države", kazao je Vučić.

Premijer je u četvrtak, na konferenciji za novinare nakon sastanka sa nemačkim ministrom Gerdom Milerom, kazao da će Srbija razgovarati i sa SAD snabdevanju gasom, jer je gas iz Azarbejdžana skup i nedovoljan, a ruski neće moći da stigne u Srbiju ako to posle 2019. ne odobri Evropska unija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.