Vučević: Novi Sad ponosan domaćin foruma mladih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Novi Sad ponosan domaćin foruma mladih

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izrazio je danas zadovoljstvo i ponos time što je taj grad domaćim “Foruma mladih lidera regiona”, naglasivši da je to prava slika koja se šalje u svet iz Novog Sada.

“Ponosni smo što je Novi Sad domaćin budućim liderima zemalja regiona, ali i domaćin uglednim stručnjacima koji su priznati u različitim sferama društvenog života, od politike, ekonomije, sociologije i kulture”, istakao je Vučević primajući u Gradskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kući učesnike četvorodnevne konferencije.

"Ovo je prava slika koju želimo da šaljemo iz Novog Sada, koji je bio partner u organizaciji tog događaja”, rekao je gradonačelnik izrazivši zadovoljstvo ostvarenom saradnjom između Grada, Evropskog pokreta u Srbiji i drugih institucija, navedeno je u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Vučević je izrazio uverenje da će mladi, koji su učestvovali na tom značajnom međunarodnom skupu, “veoma brzo preuzeti mnogo veće odgovornosti od onih koje mi danas imamo i uticati na to da okruženje u kojem živimo bude što kvalitetnije”.

U ime Evropskog pokreta (EP) u Srbiji, organizatora te manifestacije, predstavnik novosadskog lokalnog veća EP Nemanja Predojević zahvalio je na podršci Novog Sada u realizaciji te konferencije naglasivši da je velika stvar to što je “Novi Sad danas centar mladih lidera”.

Novi Sad je, od 25. do 28. marta, domaćin foruma čiji je cilj doprinos regionalnoj saradnji na prostoru Balkana, posebno među mladima.

Oko 200 studenata završnih godina, master i doktorskih studija, iz svih zemalja u regionu, prisustvuje predavanjima i diskusijama o evropskim integracijama, regionalnoj saradnji, ekonomiji, medijima i kulturi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučević: Novi Sad nije najgori po pitanju bezbednosti

Izvor: Blic, 28.Mar.2015, 11:12

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da taj grad nije najgori u našoj zemlji pitanju bezbednosti, što potvrdjuju i statistički podaci, ali je istovremeno naglasio da se očekuju još kvalitetniji rezultati Policijske uprave i drugih organa kako bi se gradjani osećali maksimalno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.