Vršac: 14 napada pasa lutalica ove godine, grade azil

Izvor: Blic, 27.Apr.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac: 14 napada pasa lutalica ove godine, grade azil

Opština Vršac, u kojoj je od početka godine zabeleženo 14 napada pasa lutalica na građane, uključujući i troje dece, odlučila je da izgradi azil za napuštene pse.

Ta opština je u prošloj godini građanima platila 5,5 miliona dinara na ime odštete zbog ujeda pasa lutalica, kojih na vršačkim ulicama, po proceni nadležnih, ima oko 1.000.

Predsednik opštine Vršac Čedomir Živković rekao je danas da je lokalna samouprava raspisala tender za izgradnju azila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za napuštene pse i da će pre nego što se procedura završi, biti obezbeđen adekvatan smeštaj za uhvaćene pse lutalice.

On je pozvao sve ljubitelje životinja da se jave kako bi udomili te pse ili, ukoliko nemaju tu mogućnost, da bar doniraju hranu i druge potrepštine za pse lutalice, sve dok se to pitanje sistemski ne reši, objavio je informativni portal “eVrsac”

Jovanović je rekao da je rešavanje problema pasa lutalica na ulicama Vršca značajno, “jer je od početka godine do danas već prijavljeno 14 napada, od kojih su, u tri slučaja, žrtve deca”.

Direktor Komunalnog preduzeća “Drugi oktobar” Ljubisav Šljivić izneo je procenu stručnih službi da se na ulicama grada nalazi oko 1.000 pasa lutalica.

Na sednici lokalnog Odbora za bezbednost rečeno je da će ovaj problem “biti podignut na nivo južnobanatskog okruga, jer postoji osnovana sumnja da se psi lutalice iz drugih opština organizovano dovoze do opštine Vršac”.

Polovinom februara, opština Vršac odlučila je da reši problem sa psima lutalicama i da ih ukloni sa gradskih ulica, s obzirom da je prošle godine platila oko 5,5 miliona dinara odštete građanima zbog ujeda pasa lutalica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.