Vreme: Olja Bećković ličnost godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme: Olja Bećković ličnost godine

Olja Bećković, autorka emisije "Utisak nedelje", izabrana je za ličnost godine većinom glasova članova uredništva nedeljnika "Vreme".

Kriterijum za nagradu je, kao i ranijih godina, doprinos unapređenju društvenih institucija u javnom interesu.

Urednički kolegijum nedeljnika "Vreme" smatra da je Olja Bećković, kao autorka "Utiska nedelje" odigrala ključnu ulogu u odbrani slobode javnog govora, novinarske profesionalnosti i ljudske pristojnosti.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godini koju su obeležili raznovrsni pritisci na medije, Olja Bećković je dosledno insistirala da dobije odgovore na pitanja koja su u javnom interesu, navodi se u saopštenju.

Takav pristup novinarskom poslu skupo je koštao - posle 23 godine emitovanja "Utisak nedelje" je uklonjen sa programa.

Bez obzira na to, Olja Bećković i njena emisija ostaju neizbrisiv deo srpske medijske scene i svedočanstvo principijelnosti i čestitosti u vreme opšte krize društvenih vrednosti, ističe se u saopštenju.

Ovo je četrnaesti put da redakcija "Vremena" dodeljuje priznanje za ličnost godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.