Vojvodina ostaje bez Malbašića?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina ostaje bez Malbašića?

Filip Malbašić, po izboru navijača Vojvodine najbolji fudbaler crveno-belih u prošloj sezoni, nalazi se na izlaznim vratima novosadskog kluba.

Sjajni strelac zapao je za oko ekipi španskog drugoligaša Tenerifa, koji ima velike ambicije da se vrati u najjaču ligu zemlje na Iberijskom poluostrvu. Za to mu je, kako su ocenili u tamošnjem klubu, neophodan golgeter tipa Malbašića.

Pokušali smo da stupimo u kontakt s ovim igračem, ali bez uspeha, a informacija do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje smo stigli kaže da je ostalo još samo da on i njegov novi klub postignu završni dogovor i potpišu ugovor.

"Tenerife su ili se pripremaju za to, navodno, aktivirale izlaznu klauzulu u Malbašićevom ugovoru i, ukoliko pare budu legle na račun Vojvodine, on može da promeni sredinu. Za to mu nije potrebna naša saglasnost, niti Španci moraju da nas kontaktiraju. Jednostavno, uplate novac i odmah polažu pravo na igrača. Istovremeno, u španskim medijima se već uveliko piše o tome da će Malbašić postati novi napadač Tenerifa i veoma brzo saznaćemo kakav epilog će uslediti", rekao je predsednik novosadskog superligaša Dušan Mijić.

Filip Malbašić (24) igra tokom čitave 2017. godine u sjajnoj formi, ponovo je na reprezentaivnom nivou i ne čudi interesovanje Španaca za njega. Ugovor s Vojvodinom veže ga do narednog leta, ali u njemu postoji i takozvana izlazna klauzula, koju Tenerife hoće (ili već jesu) da aktiviraju.

U ovom prvenstvu ovaj golgeter već je postigao četiri gola, još dva je upisao u evropskom nastupu s Ružomberokom u Novom Sadu, što svedoči da je ponovo dosegao nivo koji ga je pre nekoliko godina promovisao u mladog reprezentativca Srbije.

Njegovim eventualnim odlaskom Vojvodina će biti značajno oslabljena, a predsednik Nadzornog odbora kluba Dragoslav Vuković, na pitanje da li će crveno-beli u finišu prelaznog roka reagovati i dovesti novog napadača, bio je kratak:

"Pregovaramo s pojedinim fudbalerima i bićemo spremni da reagujemo u slučaju da Malbašić ode. Naravno, pre svega ćemo zamenu potražiti u postojećem igračkom kadru, jer imamo na raspolaganju dovoljno kvalitetnih igrača".

Braća Karić dolaze u posetu

U prijateljsku posetu FK Vojvodina u sredu dolaze braća Bogoljub i Dragomir Karić.

"Oni žele da obiđu klub i FC "Vujadin Boškov" i uvere se u potencijal koji oni imaju. Biće to ujedno i začetak moguće poslovne saradnje, a nešto konkretnije moći ćemo da kažemo po završetku posete", rekao je Vuković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.