Vladimir Pavlov umesto Dragoslava Petrovića?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Pavlov umesto Dragoslava Petrovića?

Za mesto novog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u pokrajinskoj vladi predložen je potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški, a u rekonstruisanoj Pokrajinskoj vladi neće biti za mesta dosadašnjeg potpredsednika te vlade i Pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj Dragoslava Petrovića.

U skupštinskim materijalima za sednicu zakazanu za ponedeljak 3. novembra, a u koje je Tanjug imao uvid, navodi se da predsednik Pokrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlade predlaže Skupštini AP Vojvodine da se Dragoslav Petrović razreši funkcije potpredsednika i člana Pokrajinske vlade - Pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj.

Pored predloga o razrešenju Petrovića, pred poslanicima vojvođanskog parlamenta naći će se i ostavka Pokrajinske sekretarke za energetiku i mineralne sirovine Nataše Pavićević Bajić, kao i predlog da se za potpredsednika Pokrajinske vlade izabere Miroslav Vasin.

Osim izbora Branislava Bogaroškog za potpredsednika Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Skupština AP Vojvodine trebalo bi u ponedeljak da izabere Vladimira Pavlova za Pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj i Nenada Stankovića za Pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine.

Kandidat za Pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov je do skoro bio član Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisa Tadića, ali prema podacima koje je Tanjug dobio u toj stranci, Pavlov već izvesno vreme nije član SDS, jer je isključen.

Nenad Stanković, kandidat za pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine, vanstranačka je ličnost, a za mesto sekretara je predložen od strane Lige socijaldemokrata Vojvodine, tokom pregovora o rekonstrukciji Pokrajinske vlade.

Sednicu Skupštine AP Vojvodine, na kojoj će poslanici raspravljati o predlogu rekonstrukcije Pokrajinske vlade, predsednik vojvođanskog parlamenta Ištvan Pastor je zakazao za ponedeljak 3. novembra sa početkom u 11 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.