Veliki koncert Goblina u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2016, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki koncert Goblina u Pančevu

Večeras u 21 čas u dvorani "Apolo" Doma omladine Pančevo biće održan veliki pančevački koncert sastava "Goblini".

Bardovi srpskog pank-roka se vraćaju u "Apolo" i o predstojećem koncertu kažu: "Zaista je malo toga nepoznato kad je u pitanju koncert u Pančevu. Dobar klub, odlična publika koja Gobline voli više od dvadeset godina. Nadam se da ovaj put niko od nas neće imati temperaturu tako da obećavamo odličan koncert."

Goblini su nastali 1992. godine u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Šapcu. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović. U karijeri su objavili pet studijskih albuma: "Goblini" (1993), "Istinite priče 1.deo" (1994), "U Magnovenju" (1996), "Re-Contra" (1999) i "Roba s greškom" (2013), dva koncertna izdanja "Live in KST" (1995) i "Turneja u magnovenju" (1998), kao i kompilacijsko izdanje "Najbolje priče" iz 2004. godine. U karijeri su odsvirali više od 350 koncerata i tokom devedesetih bili jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Poslednji koncert pre nego što su prekinuli rad Goblini su odsvirali 7.juna 2001. u Zagrebu.

Posle skoro decenije pauze, Goblini su obnovili rad krajem proleća 2010.godine. U postavi su bili Branko Golubović (vokal), Alen Jovanović (gitara), Vladislav Kokotović (bas), Saša Šetka (gitara) i Milan Arnautović (bubnjevi). Bend je tog leta objavio CD singl "Crno na belo" sa pesmama "Luna" i "Kao da..." (u zajedničkoj produkciji SKC-a Novi Sad i Šabačkog letnjeg festivala). Izlazak singla pratio je spot za pesmu "Luna", kao i dokumentarni film o bendu u produkciji RTV. Naredne godine pojavio se i online singl "U odbrani zla", u produkciji Nocturne magazina.

Tokom 2012. godine bend napušta gitarista Saša Šetka, a njegovu poziciju zauzima Leonid Pilipović, koji je sa Goblinima svirao u vreme albuma "U magnovenju". U novoj postavi Goblini su pripremili album "Roba s greškom", koji se pojavio početkom novembra 2013.godine. Prvi singl/spot bila je pesma "Deca iz komšiluka", usledio je singl "Evropo", dok je treći spot snimljen za numeru "Idemo". Veliki promotivni koncert Goblini su odsvirali 8.marta u Hali sportova na Novom Beogradu, pred više od 4.000 fanova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Goblini" večeras u Pančevu

Izvor: B92, 30.Apr.2016

Grupa "Goblini" održaće večeras koncert u dvorani "Apolo" Doma omladine Pančevo, najavili su organizatori..."Zaista je malo toga nepoznato kad je u pitanju koncert u Pančevu. Dobar klub, odlična publika koja "Gobline" voli više od 20 godina. Nadam se da ovaj put niko od nas neće imati temperaturu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.