Dačić: Najbolje da SPS ponovo bude u Vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Najbolje da SPS ponovo bude u Vladi

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će sigurno razgovarati sa mandatarom za sastav Vlade Aleksandrom Vučićem i da smatra da je najbolje rešenje da SPS i Srpska napredna stranka budu zajedno i u narednoj Vladi.

Dačić je novinarima u Vladi Srbije rekao da je za SPS najbitnije da li će Vučićev program biti u skladu sa njihovim programskim opredeljenjem, a da je iz onoga što je video u medijima saglasan sa deset tačaka koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vučić predložio.

On je kazao da je "budućnost Srbije za SPS ispred stranačkih interesa".

"Većina u SPS hoće u vlast"

Lat tag prompt Pocrveni deo naslova!

Bilo bi nepristojno da ne prihvatimo poziv za učešće u Vladi ukoliko ga dobijemo, jer je jedna stvar kada matematički mora da se pravi šira koalicija, a druga kada neko hoće sa vama da podeli odgovornost za stvaranje bolje Srbije, izjavila je Novostima potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović.

Đukić Dejanović je najavila da će ona na stranačkim organima glasati za ulazak u Vladu Srbije, napominjući da su za nju koalicioni papiri i sporazumu "forma".

"Ivica Dačić će pregovarati o vladi i znam da mu ne pada na pamet da ovog puta bude išta drugačije", rekla je ona i istakla da je većina u SPS za ulazak u vlast.

"Čak ni (Branko) Ružić, koliko shvatam, nema ništa protiv toga da budemo u vlasti", rekla je Đukić Dejanović i dodala da je u skoro 20 lokalnih samouprava napravljena koalicija SPS i Srpske napredne stranke.

622

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukić Dejanović: Većina u SPS-u želi u Vladu

Izvor: N1 televizija, 25.Maj.2016

Bilo bi nepristojno da ne prihvatimo poziv za učešće u Vladi ukoliko ga dobijemo, jer je jedna stvar kada matematički mora da se pravi šira koalicija, a drugakada neko hoće sa vama da podeli odgovornost za stvaranje bolje Srbije, izjavila je Večernjim novostima potpredsednica Socijalističke partije...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.