VP: 30 hiljada potpisa za Vojvodinu Republiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2014, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VP: 30 hiljada potpisa za Vojvodinu Republiku

Vojvođanska partija (VP) saopštila je danas da je peticiju kojom ta stranka traži promenu Ustava Srbije, po kojoj bi Vojvodina imala status Republike u federalizovanoj državi Srbiji, dosad potpisalo više od 30 hljada građana.

VP je u saopštenju ocenila da Vojvodina mora biti Republika koja će posedovati zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, koja će raspolagati sopstvenom imovinom, finansijama i resursima, kao i Ustav koji će biti u skladu sa saveznim Ustavom buduće zajedničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << državne zajednice.

"Ravnopravan odnos Vojvodine u Srbije u nekoj budućoj zajedničkoj državnoj zajednici je jedino suštinski pravedno rešenje za građanke i građane Vojvodine koji punih 26. godina preživljavaju teške posledice svakodnevnog siromašenja i omalovažavanja, koje su započete Jogurt revolucijom, a nastavljene aktuelnim Ustavom Republike Srbije", ističe se u saopštenju.

U njemu se dodaje da je autonomija Vojvodine, kakvu nude gotovo sve političke stranke, "klasična iluzija za građanke i građane Vojvodine".

VP je poručila da bez statusa republike, neće biti ni života u Vojvodini, odnosno da će vojvođanska sela biti opustošena, a novčanici 'prazni'.

U toj partiji su dodali i da će se akcija prikupljanja potpisa podrške nastaviti na teritoriji cele Vojvodine, a da je tu inicijativu moguće potpisati i preko zvaničnog portala VP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

30.000 potpisa za Vojvodinu Republiku

Izvor: Radio 021, 19.Sep.2014

Vojvođanska partija je saopštila da je peticiju kojom ta stranka traži promenu Ustava Srbije, kako bi Vojvodina imala status republike u federalizovanoj državi Srbiji, dosad potpisalo više od 30 hiljada građana...Ta stranka je ocenila da Vojvodina mora biti republika koja će imati zakonodavnu,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.