Uručene nagrade u okviru projekta WeLive

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2017, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene nagrade u okviru projekta ''WeLive''

Autorima pet najboljih ideja za unapređenje efikasnosti javnih servisa na bazi otvorenih podataka putem mobilnih aplikacija u oblastima ekologije, kulture, turizma i saobraćaja, uručene su nagrade, odnosno mobilni telefoni.

Na Javni oglas putem ''WeLive'' platforme bilo je prijavljeno petnaest ideja, a nagrađene su sledeće ideje: ''Kultura u gradu'', ''Moja mesna zajednica'', ''Street Art Novi Sad'', ''Grad Novi Sad mesečno baci 100000 evra u plastici'' i ''Javne česme i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bunari na kojima je voda za piće bezbedna''.

Mobilne telefone najnovije generacije dobili su Snežana Bogdanović, Dušan Tatić, Milivoj Kostić, Nemanja Radić i Sanja Bjelović.

"Cilj ovog projekta, u kojem učestvuju Grad Novi Sad i JKP ''Informatika'', je da se unaprede usluge lokalne administracije kroz razvoj informacionih tehnologija i mobilnih servisa koji će omogućiti građanima i privrednim subjektima da poslove sa javnim sektorom rešavaju na efikasniji način. Jedan korak smo preduzeli, a to je da čujemo ideje naših sugrađana, nagradimo najbolje, da bi potom usledilo takmičenje za timove programera i dizajnera, koji će takođe dobiti nagradu, ali o tome nešto više za nekoliko meseci. Dakle, ideja ovog projekta i namera Evropske komisije je da se povežu lokalna samouprava, građani i privreda i da korišćenjem savremene tehnologije poboljšaju međusobnu komunikaciju, a javna administracija svoje usluge prema građanima i privredi", naglasio je šef kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Goran Sečujski i dodao da su ideje vrednovane prema tome koliko su tehnički izvodljive i finansijski održive, odnosno prema značaju njihovog društvenog, ekološkog i ekonomskog uticaja na lokalnu zajednicu.

Autor prvonagrađene ideje ''Kultura u gradu'' Snežana Bogdanović rekla je da se prijavila na konkurs jer smatra da je takav vid komunikacije sa Gradskom upravom veoma značajan i izrazila nadu da će elektronski servisi u budućnosti olakšati rešavanje svakodnevnih problema građana. Ideja koju je ona ponudila odnosi se na aplikaciju u kojoj bi bile objedinjene informacije o svim kulturnim događanjima u Novom Sadu kako bi građani o tome mogli da se informišu na jednom mestu.

Konkurs koji je bio otvoren od 13. do 31. marta 2017. godine, realizovala je Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada, a u okviru programa ''Horizont 2020''. Pored nagrade na Konkursu za izbor najbolje ideje, svih pet nagrađenih ideja biće implementirano u mobilne aplikacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.