Uklonjeni leševi životinja u Staparu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2017, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklonjeni leševi životinja u Staparu

Posle višenedeljnog zagađenja životne sredine, uklonjeni su leševi životinja sa divljeg stočnog groblja u Staparu kod Sombora i to tek posle rubrike koju je objavila naša televizija. Hoće li biti rigoroznije kontrole na ovom mestu pitali smo nadležne.

Više od mesec dana stajale su uginule krave, ovce, svinje pored puta, da bi ih radnici JKP Čistoća i somborske kafilerije Uklonili po nalogu Komunalne inspekcije. Ova crna ekološka tačka kod Stapara, govori najviše o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << našoj svesti kada je reč o životnoj sredini.

akoni postoje, ali ih niko ne sprovodi i ne poštuje. Oni koji očiste svoje dvorište i time ugroze životnu sredinu trebali bi da budu najoštrije kažnjeni, ali to se ne događa. Deo leševa je odnet, a oni stariji su zatrpani. Da li je i to rešenje i čuvamo li tako okolinu.

"Inspektori ne mogu biti na svakom mestu u svakom momentu. Kada bi građani bili odgovorni i te životinjske leševe iz svog domaćinstava odlagali kako je to potrebno i odnosili ih u nadležnu ustanovu toga ne bi bilo. Ili kada bi komšije prijavile nesavesne građane to bi pomoglo i inspekciji, a i problem bi bio rešen", rekla je Milanka Krstić, načelnica Komunalne inspekcije.

U svakoj zemlji Evropske unije je ova oblast uređena do najsitnijih detalja, a kod nas se apeluje na svest građana, umesto da se primeni zakon i kazne prekršioci. Obilaženje ovakvih mesta od strane inspekcije i kažnjavanje građana koji krše zakon je jedini način da se stane na put bezobzirnom zagađenju čovekove okoline.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.