Bogojevo: Barže još zakačene za most

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2017, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogojevo: Barže još zakačene za most

Ukrajinski brod gurač "Astrahan" juče je nekoliko sati pokušavao da oslobodi barže iz ledenog zagrljaja, i odvoji ih od stuba mosta koji spaja Bogojevo i Erdut, ali nije uspeo.

Najavljeno je da će doći jači gurač Merkur iz Mohača, ali on zbog leda nije mogao da plovi, pa su barže ostale zakačene za most. Između barži se stvorila ledena ploča debljine tridesetak centimetara.

Policija jezavršila uviđaj, a danas inspekciju u vezi sa ovim incidentom treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da izvrši i Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture. Zvaničnih izveštaja još nema.

Velika količina leda koji dolazi Dunavom mogla bi da pokida sajlu kojom su barže zakačene za most i onda bi nastupila prava katastrofa jer bio one nekontrolisano krenule nizvodno i polomile sve čamce usidrene nizvodno od bogojevačkog mosta.

Milivoja Dodića, radnika na brodu bageru preduzeća Ivan Milutinović led je zatekao usidrenog nedaleko od barži .

"To jedino vremenski uslovi mogu da oslobode, ako led počne da se topi uzvodno u Nemačkoj", kaže Dodić..

Na deonici Dunava od Bezdana do Bogojeva led zauzuima oko 60 odsto vodene površine.

Svi se nadaju da se neće ponoviti 2012 kada su angažovani mađarski ledolomci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.