Ugostitelji protiv odluke Grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugostitelji protiv odluke Grada

Ukoliko ste poslednjih dana šetali centrom Novog Sada, niste mogli a da ne primetite plakate sa pitanjem "Ko ima pravo da ukine 2.000 radnih mesta u Novom Sadu?". To pitanje su Gradu uputili ugostiteljski radnici zbog predloga Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, kojom je predviđeno da, u slučaju stambenih i stambeno poslovnih zgrada, radno vreme bude do 23 sata, a petkom i subotom do ponoći.

"Ko ima pravo, to je naše pitanje, ko ima pravo da tim ljudima ukine radno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mesto i ko ima pravo nama kao preduzetnicima koji smo legalnim putem došli do našeg posla, sve papire smo pribavili, bavimo se tim poslom odgovorno i sad oni treba nama da ukinu naše živote, bukvalno", kaže Nikola Bubonja iz Udruženje ugostitelja.

Osim radnih mesta u ugostiteljstvu, Bubonja smatra da će novim kraćim radnim vremenom biti ugroženi i turizam, hotelijerstvo, taksi prevoznici. Buka, galama i smeće koje ostaje u centru grada nakon noćnog izlaska moglo bi da se reši kada bi svako od nadležnih radio svoj posao, ističe on.

Međutim, u Gradu kažu suprotno, da komunalna policija svakodnevno kontroliše radno vreme ugostiteljskih objekata, te da su se ove godine tokom 809 izvršenih kontrola u 192 slučaja stekli uslovi za izricanje kaznene mere za prekršaje. Da podsetimo, cela priča o skraćenju radnog vremena potekla je od stanara centra grada koji se žale da zbog svakodnevne buke nemaju mira.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.