Učenici u Vojvodini subotom više neće ići u školu

Izvor: Blic, 02.Jun.2015, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici u Vojvodini subotom više neće ići u školu

U školskoj 2015/2016. godini učenici osnovnih i srednjih škola u Vojvodini subotom neće ići u školu, izjavio je danas pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš.

Kako je sekretar naveo u saopštenju, takva odluka je doneta ne samo zbog negativnih komentara o radnim subotama, nego i zbog tvrdnje da rad subotom nikada nije davao pedagoške efekte.

Njilaš je danas doneo pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole u Vojvodini, za školsku 2015/2016. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godinu.

"Prilikom izrade školskih kalendara vodilo se računa o specifičnostima Vojvodine, koje se ogledaju u velikom broju nacionalnih manjina, kao i verskih zajednica koji žive na tom prostoru, pa školski kalendar omogućava obeležavanje i poštovanje praznika svih pripadnika verskih zajednica, kao i obeležavanje pojedinih datuma koji su značajni za nacionalne manjine", naveo je Njilaš.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Učenici u Vojvodini subotom neće ići u školu

Izvor: Radio 021, 03.Jun.2015, 08:12

Učenici osnovnih i srednjih škola u Vojvodini u školskoj 2015/2016. subotom neće ići u školu, izjavio je pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš...Takva odluka je doneta ne samo zbog negativnih komentara o radnim subotama, nego i zbog tvrdnje da rad subotom nikada nije davao pedagoške...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.