UNS peticija: Vratite nam Utisak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2014, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS peticija: Vratite nam Utisak

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozivalo je danas novinare i javnost da potpišu peticiju "Vratite nam Utisak", kojom se traži da televizija B92 poštuje ugovor i počne sa emitovanjem emsije "Utisak nedelje" autorke Olje Bećković.

"Podrška 'Utisku nedelje' i autorki Olji Bećković je podrška dokazanim profesionalnim standardima, standardima koji se temelje na slobodi različitog mišljenja, dijalogu i dužnosti novinara da postavi sva, pa i neugodna pitanja nosiocima javnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << funkcija", navodi se u saopštenju UNS-a.

Peticija je objavljena na sajtu tog udruženja, a sa prikupljenim potpisima biće uručena rukovodstvu televizije B92.

Emitovanje "Utiska nedelje" na TV B92 odloženo je na neodređeno vreme prošle nedelje, a voditeljka i autorka te emisije ocenila je da je njena emisija zabranjena.

Olja Bećković je nakon odluke o zabrani rekla da je bila pozvana na sastanak na kom joj je "misteriozni čovek sa duhovitim prezimenom Ajnštajn" saopštio da se njena emisija neće emitovati 21. septembra ako ne potpiše ugovor da prelazi na Info kanal.

UNS je saopštio i da ne veruje da razvojni planovi B92 "iziskuju premeštanje "Utiska nedelje", jer je redovan početak emisije onemogućen 31. avgusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UNS pokrenuo peticiju "Vratite nam Utisak"

Izvor: Blic, 01.Okt.2014, 00:12

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozivalo je danas novinare i javnost da potpišu peticiju "Vratite nam Utisak", kojom se traži da televizija B92 poštuje ugovor i počne sa emitovanjem emsije "Utisak nedelje" autorke Olje Bećković...- Podrška "Utisku nedelje" i autorki Olji Bećković je podrška...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.